TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 22 juli 2011

Brittkollen - Europa League

Dundee United players
Dundee Uniteds Europaäventyr 2011 blev endast 180 minuter långt. Detta trots att man vann gårdagens hemmamöte mot polska SLASK Wroclaw. Skottarna hade 0-1 i ryggen och ville allt. Man vann också. Men siffrorna 3-2 var till polackernas fördel och dessa gick vidare på bortamål. En av matchens målskyttar var målkugen Goodwillie, en spelare som lär bli såld framöver. Anfallarens många mål för Dundee har väckt intresse allra minst hos Rangers. Dundee United sorti ur cupen är en besvikelse. Polackerna hade aldrig trott detta då man först lottades mot den anrika skotska klubben. 2000 polacker på Tannadice Park skapade en stor ljudkuliss och även trubbel. En handfull gästande supportrar greps av polis innan matchen efter att ställt till med bråk i de centrala delarna av staden.
***
Mindre våldsam var Fuhams avancemang mot nordirländska Crusaders igår. Seger från första matchen med 3-1 blev igår 4-0. Sammanlagt 7-1 för Martin Jols Craven Cottage-gossar. Gästerna var dock inte så dåliga som siffrorna säger. Nordirländarna får krädd av fotbollsengland idag för stabilt och starkt spel. Klassisk brittisk fotboll. Detta gick dock inte hem mot ett Fulham med Europaambitioner.
Jol får nu packa väskan för en resa till Balkan. Där väntar RNK Split från Kroatien.
Bobby Zamora and Andy Johnson
***
De walesiska cupäventyren är också slut detta år. The New Saints klarade inte av att revanschera sig från första matchen mot FC Midtjylland. Danskarna vann hemmamötet med 5-2 och går vidare med sammanlagt 8-3. Även Llanelli gick på pumpen igår. Förlust med 5-0 i Georgien mot Dynamo Tbilisi och sammanlagt 2-6 i baken.
***
De brittiska motgångarna slutar inte här. Glentorans äventyr på kontinenten är även dessa slut. Belfastklubben klarade inte av att vända 0-2-underläget mot Vorskla Poltava. Ukrainarna vann hemma med 3-0 och gick därmed vidare i cupen. Nordirland och Wales har därmed inga lag kvar i turneringen.

Inga kommentarer: