TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 30 juli 2011

Never ending story.

Cesc Fábregas till Barcelona? Hört den förut? Okej. Men vi vill ändå presentera en vinkel till i storyn, nu när en ikon i Arsenals historia uttalar sig. Härom dagen meddelade ju Wenger att Fábregas inte kommer att spela kommande träningsmatcher, då spelaren inte verkar ha fokus på Gunners. Wenger säger sig vilja lägga krutet på andra spelare i det läget.

Idag kommer alltså nästa uttalande om den lille mittfältaren. Det är legendaren Thierry Henry som säger att Arsenal kan klara sig alldeles utmärkt utan Fábregas. Man skall alltid sätta laget framför individen, säger Henry.
"Vilket lag du än spelar i så handlar det alltid om en laginsats. På min tid (i Arsenal) så hade vi ett fantastiskt lag. Det handlade inte om en, två, tre, fyra, fem, sex eller sju spelare. Det var en laginsats, helt enkelt.". Stora ord från en av Gunners största.
"Jag är Arsenal-supporter. Det är tufft att de inte har vunnit en titel sedan 2005. Precis som alla andra fans vill jag ha segrar. Men du måste hålla fast vid laget också när det inte går så bra som man önskar.".

Henry berättar också att han gärna skulle återvända till Arsenal i framtiden, som tränare. Men säger samtidigt att Wenger skall få köra vidare så länge han själv önskar. "Bossen förändrade den här klubben i grunden, och jag skulle behålla honom alla dagar." avslutade fransmannen Henry, som numer lirar boll i New York.

Inga kommentarer: