TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 21 juli 2011

Graham Taylor

Graham Taylor är inte bara känd för att under 1990-talets tre första år varit förbundskapten för England. Han är också känd för att skapat historia i Watford. I klubben som han varit manager i under tre sejourer i sin karriär har han lotsat från fjärde divisionen upp till första divisionen under loppet av fem år.
Taylor skapade hopp i klubben då han även förde dem från botten av andra divisonen till Premier League under loppet av två säsonger.

Scunthorpe-födda Taylor är en rutinerad och erfaren manager. Vissa kallar honom för strateg, andra för fältherre, Taylor själv brukar säga att det var hans sportjournalist till pappa som skapade hans intresse för fotboll och dess strategi. Taylor skulle komma att bli Englands yngsta manager då han i en ålder av 27 år 1972 skrev på för Lincoln City, en av två klubbar som han tillhört under sin aktiva karriär. Han inledde dock sin karriär i Grimsby 1962 som mittback. Några större meriter som spelare hade Taylor dock inte. Däremot var manageryrket hans kall. Taylor är den enda managern inom engelsk fotboll som kommit upp till 70 poäng under en Football League säsong i en tid då tvåpoängssystemet fortfarande gällde.
Taylor som idag är ordförande i Watford kan se tillbaka på en händelse och framgångsrik karriär som manager för Watford, sin barndomskärlek Wolverhampton, Aston Villa, Lincoln och sist men inte minst, engelsmännens största kärlek; det engelska landslaget. Det är krädd nog.

Inga kommentarer: