TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 21 juli 2011

Everton är en långkörare

Everton's crestEverton är den klubb som spelat flest säsonger i den engelska högsta divisionen. The Toffees har 109 säsonger av spel i den engelska toppfotbollen. 20 av dem i Premier League.
Aston Villa kommer tvåa med 101 säsonger medan Liverpool och Arsenal har 97 respektive 95 säsonger. Nutidens mastodontlag i Manchester United kommer först på femte plats med 87 säsonger, 10 år mer än Chelsea.
Minst säsonger har Swansea som bara spelat toppfotboll i tre säsonger. Wigan kommer nästsist med sju.

Sju av Premier Leagues 20 klubblag har aldrig vunnit en ligatitel. Manchester United har 19, Liverpool 18, Arsenal 13, Everton 9, Aston Villa 7, Sunderland 6, Chelsea och Newcastle 4, Wolves och Blackburn 3, Tottenham och Manchester City 2 medan WBA endast fått nöja sig med en titel.
Detta rör givetvis om i dagens fotboll eller i synnerhet den fotboll som spelats sedan Premier League grundades 1992. För hur många av dagens ungdomar vet exempelvis om att Sunderland har fyra titlar mer än Spurs? Eller att Chelsea bara har fyra titlar? Traditionens makt är stark. Everton är därmed en av The Big 4. Det tänker man inte på då The Toffees sladdar runt i mittenskiktet av serien samtidigt som mindre klubbar rent historiskt sett som Spurs och Manchester City öser på med miljoner av pund. Lär av historien. Den berikar. Frågan är bara när dagens Everton skall inse det?

Inga kommentarer: