TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 juli 2011

Dagens datum - Hänt i historien

Idag är det 11 år sedan som Nick Barmby lämnade Everton och gick till ärkerivalen Liverpool för sex miljoner pund. Övergången var den första på 41 år för spelare att gå mellan de bägge Merseysideklubbarna.
***
Dagens datum är också en känslig sådan. Två engelska fotbollsledare har avlidit. Den första var 1979 då Leyton Orients manager Peter Angel kolapsar och dör under klubbens försäsongsträning. Sju år senare, 1986, går den förra FIFA-ordföranden, FA-ledaren, domaren och sist men allra minst amatörspelaren Sir Stanley Rous, ur tiden. Rous som arbetade fram de lagar som idag finns inom FIFA och FA blev 91 år.
***
Dagens datum 1986 lämnar Terry Butcher sitt Ipswich och går för en rekordsumma på 725,000 pund till Glasgow Rangers. Summan är dåtidens största för en skotsk fotbollsklubb.
***
Howard Kendall lämnade idag för 24 år sedan arbetet som manager för Everton och tog samma tjänst i spanska Athletic Bilbao.
***
Sydafrika får för första gången sedan man godkänts av FIFA 1992 agera värdnation för ett främmande fotbollslag. Crystal Palace kommer på besök och besegrar landets storhet Kaizer Chiefs med 3-2 i Johannesburg.
***
Paul Ince värvas från Inter till Liverpool 1997 till summan av 4,2 miljoner pund.

Inga kommentarer: