TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 25 juli 2011

Lesson learned?












Mario Balotelli - fotbollsspelare, trubbelmakare, en rubriksättares dröm. Hela tiden händer det något kring den killen. Uppvuxen som svart i Italien har han ofta varit utsatt för rasistiska påhopp från läktarna. Men han har hela tiden bitit ifrån och gjort bra ifrån sig på planen.

Det går förstås att spekulera i vad som gör Mario till den han är, men det händer som sagt saker kring honom hela tiden. Motsatsen till Paul Scholes, skulle man kanske kunna säga.


Nu är han i blåsväder igen. Citys tränare Roberto Mancini plockade av Balotelli tidigt, i gårdagens träningsmatch mot LA Galaxy. Det berodde på att Mancini inte riktigt kände att spelaren tog matchen på allvar. Speciellt ett moment, där Balotelli drog iväg bollen med klacken istället för att skjuta, upprörde manager Mancini. "Jag hoppas att han lär sig en läxa.", säger Mancini. Fan vet. Balotelli slängde vattenflaskor omkring sig, och satt och surade i avbytarbåset. Och när andra halvlek satte igång så fanns inte Balotelli på plats.
"Du måste hela tiden vara professionell och koncentrerad, i fotboll. Jag tyckte inte att Mario var det idag.", avslutade Mancini.

Inga kommentarer: