TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 31 juli 2011

Hoppsan!

Blue Square Premier-nykomlingen Alfreton Town tog idag emot anrika Sheffield Wednesday hemma på North Street i den lilla Derbyshirestaden. En träningsmatch som alla andra som spelas nu i dagarna. Det skulle dock bli en udda sådan. En historiskt förkrossande sådan. Vad som skulle inträffa efter 90 minuters spel trodde ingen på läktarna eller planen skulle kunna ske. Lilla Alfreton krossade League One-storklubben efter konstens alla regler. Tvåsiffrigt dessutom. 14-0. Tre spelare gjorde hattrick. Sheffield Wednesday var förödmjukat. Fullständigt förnedrat veckan innan säsongsstart. Ursäkten? En oprövad och ungdomsbetonad startelva. TLC skrattar. Ugglorna bör se om sina ungdomsled. Den återväxten blir inte rolig. Lika pinsam som dagens resultat.

Dagens emblem

Förra sommaren hade TLC ett tema. Dagens Bild publicerades då. På flaggor och supportrar. Denna sommar riktar vi in oss på emblem. Alla möjliga från hela England oavsett division.
Igår: York City FC. Idag: Morecambe FC


File:Morecambe FC.gif
Den 91-åriga Lancashireklubben Morecambe FC är ett av många lag som har ett djur i emblemet. Klubben är dock en av få att ha en räka som symbol. League Two-klubben som till vardags spelar på nybyggda Globe Arena kallas kort och gott för "The Shrimps" Räkorna från Morecambe har blivit ett smeknamn som man inte bara delar med Southend United, man har dessutom med sig namnet eftersom många av spelarna och supportrarna i kuststaden förr var just räkfiskare. Klubben värnar om sitt lokala arv och gör det med stolthet.

Allardyce vet vad som gäller

Sam Allardyce
The Championship
West Ham är inte nedflyttade i Championship för att stanna där. The Hammers skall tillbaka till Premier League och det skall ske under manager Sam Allardyce styre. Allardyce säger idag till BBC Radio 5; "Det är en massiv börda som finns på mina axlar. West Ham är en storklubb och har mycket arv att förvalta. Vi har pressen på oss och klarar vi inte av att gå upp den kommande säsongen så är jag medveten om att jag får sparken." Allardyce vet därmed sin uppgift; vinn och gör det med stil. Allardyce är även mån om relationerna i hierarkin. Han säger vidare att; "Klubbens ägare, mina chefer, är de mest välstrukturerande i Championship. Proffesionella på sitt område tillskillnad från många andra i denna serien." Nu när Gold och Sullivan är uppsmörjda så kan showen börja; bring back the Hammers to the top! Aldrig förr har "kniven mot strupen" varit ett passande uttryck. Ingenting för en arbetare med prestationsångest.

Tung skada hotar Carlisle

Carlisle United striker Paddy Madden holds off Brentford's Robbie Neilson
League One
Carlisle United anfallaren Paddy Madden kan komma att missa de kommande tre månaderna. Detta efter att han bröt foten i träningsmatchen mot Workington i helgen. Madden blev hämtad med bår bara en kvart in i matchen. En match som Carlisle förlorade med 2-0. Den 21-åriga irländaren går nu på kryckor och kommer att undersökas av en specialist på benbrott i veckan. Ett tungt avbräck för Carlisle som fått fart på Madden under sommaren. Anfallaren värvades från den irländska klubben Bohemians i januari och förväntades bli spjutspetsen i anfallet den kommande säsongen. Nu ser det värre ut med den biten.

Det ryktas på transfermarknaden

Fransk media skriver idag att Tottenham och dess manager Harry Redknapp gett sig in i jakten på Valencias Juan Mata. Den spanska U21-landslagsmittfältaren har under sommaren kopplats ihop med Arsenal som nu får konkurens av sina rivaler i norra London.
***
Tidningen The People skriver även dem om Spurs idag. Redknapp har länge haft ögonen på Fulhams 30-åriga anfallare Bobby Zamora och säger idag att han kan tänka sig att byta till sig anfallaren mot sin egna Peter Crouch.
***
Tottenham är ett ständigt återkommande namn i transfervärlden. Sunday Mirror skriver idag att klubben är villiga att lägga upp 10 miljoner pund för franska Lyons Miralem Pjanic. Den 21-årige bosniska mittfältaren rankas som en av Europas hetaste talanger.
***
Engelsk press gör idag gällande att Liverpool snart kan komma att utöka truppen på nytt. För 15 miljoner pund så skall man försöka få till sig försvararna José Enrique från Newcastle och Scott Dann från Birmingham.
***
Tidningen The People meddelar idag att Sunderland visat intresse för Manchester Citys Adam Johnson. Den 24-årige mittfältaren är tänkt att lånas in till Stadium Of Ligh-klubben.
***
Chelseas anfallare Daniel Sturridge var på ett sexmånaders-lån hos Bolton förra säsongen. Där gick det bra. Åtta mål på 12 matcher gjorde att Bolton idag åter vill låna in anfallaren. Denna gången för hela den kommande säsongen. Det meddelar idag Sunday Mirror. Newcastle är också ute efter anfallarens signatur.
***
Websajten Footie Online skriver idag att West Hams stjärnmittfältare Scott Parker överväger att fortsätta i Hammers. Chelsea och >Tottenham har visat intresse för den engelska landslagsmannen.
***
Liverpool är nära ett avtal med Monacos koreanske anfallare Park Chu-Young, 26 år. Det berättar idag websajten Inside Futbol.
***
Motherwells mittfältare Jamie Murphy har under sommaren fått ögonen på sig från större klubbar. Den 21-årige talangen är en av orsakerna till Fir Park-klubbens duktiga inledning i den skotska högsta ligan. Det har Stoke City noterat. Sunday Mirror skriver idag att The Potters gett bud på spelaren.

Träningsmatcher

Brighton föll mot Spurs på sitt nybygge, Scunthorpe utklassades på hemmaplan medan Millwall satte Charlton på plats i södra London. Gårdagen bjöd på mycket engelsk fotboll där också amatörlagen tog för sig utan att ursäkta sig.
TLC har som vanligt resultaten.
***
AFC Telford 1-1 Burton Albion
Aldershot 1-2 Brentford
Arsenal 2-2 Boca Juniors
Barnet 1-1 MK Dons
Bath City 0-4 Cheltenham
Birmingham 1-2 Everton
Bradford 1-3 Carlisle
Brighton 2-3 Tottenham
Bristol City 0-1 West Brom
Burnley 1-0 Sunderland
Celtic 0-2 Inter Milan
Dag & Red 1-2 Stevenage
Fleetwood Town 0-1 Oldham
Forest Green 3-0 Hereford
Gateshead 0-0 Sunderland XI
Godalming Town 2-1 AFC Wimbledon
Hampton & Richmond 0-4 Chelsea XI
Ipswich 1-2 Wolverhampton
League of Ireland XI 0-3 Man City
Leicester 1-2 Real Madrid
Lincoln City 0-1 Nott'm Forest
Macclesfield 1-0 Notts County
Millwall 4-3 Charlton
Newport County 1-3 Bolton
Northampton 2-1 Wycombe
Port Vale 1-1 Walsall
Scunthorpe 0-5 Barnsley
Sheff Wed 0-0 Stoke
Truro City 2-6 Torquay
York 2-1 Hartlepool

HFL - Skotska Non League

Tredje raka inlägget kommer här om skotsk fotboll. Gårdagens resultat i skotska Non League, Scot-Ads Highland Football League har ni här.
***
Brora 0-3 Formartine Utd
Buckie Thistle 1-0 Cove Rangers
Deveronvale 1-1 Forres Mechanics
Fort William 1-2 Huntly
Fraserburgh 3-2 Keith
Inverurie Locos 1-0 Lossiemouth
Nairn County 3-0 Strathspey Thistle
Turriff United 0-1 Rothes
Wick Academy 3-3 Clachnacuddin

Skotska Ligacupen

Den skotska Ligacupen, Scottish Communities League Cup, rullade på igår. Klubbar som Dunfermline, Falkirk, Stenhousmuir och Airdrie gick väntat vidare medan lag som Partick Thistle förvånansvärt åkte ur cupen.
***
Gårdagens cupresultat:
Airdrie Utd 5-0 Stirling
Albion 2-4 Falkirk
Alloa 0-3 Morton
Annan Athletic 1-2 Dunfermline
Brechin 2-4 Clyde (På förlängning)
Cowdenbeath 2-2 Stenhousemuir (Stenhousemuir vann med 4-3 på straffar)
Dumbarton 0-4 Dundee
East Fife 2-1 Elgin
East Stirling 0-3 Ayr
Forfar 2-0 Peterhead
Livingston 6-0 Arbroath
Montrose 1-4 Raith Rovers
Partick Thistle 1-3 Berwick
Queen of South 2-1 Stranraer
Ross County 2-1 Queen's Park

Motherwell fortsatta serieledare

SPL
Motherwell befäster sin serieledning. Detta efter att man i den andra omgången kryssade mållöst borta mot Kilmarnock. Gästerna krigade sig till en poäng tack vare storspel i målet av burväktaren Darren Randolph.
***
Glasgow Rangers tog igår första vinsten under nya managern Ally McCoists ledning. Seger med 2-0 borta mot St Johnstone.Hemmalaget hade mer bollinnehav men var uddlösa framåt. Nyttiga tre poäng för Rangers som ännu inte vunnit denna säsong.
***
Fjolårets sensationslag Inverness CT är inte lika pigga denna säsongen. Åtminstone så har man inte inlett lika vasst. Två matcher och noll poäng. Igår kom andra raka förlusten då man förlorade med 1-0 hemma mot Hibernians. Hibs vann i sista stund då O´Connor gjorde mål i den 92 minuten.
***
St Mirren har hyllats under sommaren för sin fina och attraktiva spelstil. Den spelstilen fick Aberdeen igår erfara. På St Mirren Park vann hemmalaget med 1-0 efter mål av det holländska nyförvärvet Nigel Hasselbaink.
***
Hearts tar idag emot Dundee United i sin andra omgång medan Celtic haltar efter. De grönvita spelar idag träningsmatch mot en irländs kombination.

lördag 30 juli 2011

You know what to do Bates...

Leeds United har tagit sig i kragen de sista säsongerna. Missnöjet gror dock och det mot ägaren Ken Bates. Bates styr och ställer som om klubben vore en leksak. Han stänger av supportrar till höger och vänster oavsett om det är hetsiga ungdomar eller äldre damer som följt klubben varenda match sedan tidigt 1960-tal. Ett fanzine till klubben har tryckt upp denna bild. Den beskriver supportrarnas syn på saken.

Tänkvärt

Blue Square Premier-klubben Cambridge United har en trupp på 23 spelare. Samtliga spelare har månadslön och på ett år uppgår lönebudgeten till 5,7 miljoner kronor eller rättare sagt 552,000 pund. Lika mycket har EN spelare i månadslön i Manchester City. Eller rättare sagt; en handfull City-spelare har en sådan lön varje månad.

Once in a lifetime för H&W

Spanska La Liga-klubben Real Betis från Sevilla är på turné i England. Imorgon skulle man ha mött Portsmouth. Det blir inte av nu. Portsmouth har råkat ut för en olycka på flygplatsen i USA och rapporteras komma hem till England tidigast måndag. Sevilla står därför utan motstånd imorgon. Eller förresten, dem gjorde det innan en representant från Sevilla tog kontakt med Conference South-klubben Hawant & Waterlooville. H&W tvekade inte en sekund, en talesman för klubben säger idag till BBC Hampshire & Isle Of Wight; "Vi fick en snabb förfrågan via telefon ifall vi ville spela mot Real Betis i en träningsmatch på söndag. Vad säger man då? Det går ju inte att tacka nej till ett sådant erbjudande. Det är en "once in a lifetime" grej. Klart vi ställer upp" Klubben rustar upp arenan Westleigh Park med kort varsel och meddelar att biljetterna till morgondagens match kostar 5 och 10 pund.TLC ler. Snacka om stort. H&W emot europeiskt toppmotstånd. Stort. Kommer förmodligen aldrig att hända igen. Eller så gör det ifall H&W lägger sina kort rätt. Marknadsföring och kontakter. Det betyder mycket i dagens fotboll. Spanjorerna lär å sin sida få en alternativ bild av engelsk fotboll. Långt ifrån Emirates, Old Trafford och Anfield. This is Westleigh Park. Äkta engelskt.

Never ending story.

Cesc Fábregas till Barcelona? Hört den förut? Okej. Men vi vill ändå presentera en vinkel till i storyn, nu när en ikon i Arsenals historia uttalar sig. Härom dagen meddelade ju Wenger att Fábregas inte kommer att spela kommande träningsmatcher, då spelaren inte verkar ha fokus på Gunners. Wenger säger sig vilja lägga krutet på andra spelare i det läget.

Idag kommer alltså nästa uttalande om den lille mittfältaren. Det är legendaren Thierry Henry som säger att Arsenal kan klara sig alldeles utmärkt utan Fábregas. Man skall alltid sätta laget framför individen, säger Henry.
"Vilket lag du än spelar i så handlar det alltid om en laginsats. På min tid (i Arsenal) så hade vi ett fantastiskt lag. Det handlade inte om en, två, tre, fyra, fem, sex eller sju spelare. Det var en laginsats, helt enkelt.". Stora ord från en av Gunners största.
"Jag är Arsenal-supporter. Det är tufft att de inte har vunnit en titel sedan 2005. Precis som alla andra fans vill jag ha segrar. Men du måste hålla fast vid laget också när det inte går så bra som man önskar.".

Henry berättar också att han gärna skulle återvända till Arsenal i framtiden, som tränare. Men säger samtidigt att Wenger skall få köra vidare så länge han själv önskar. "Bossen förändrade den här klubben i grunden, och jag skulle behålla honom alla dagar." avslutade fransmannen Henry, som numer lirar boll i New York.

Premiär för Brightons nybygge

Falmerstadium-may2011.JPGThe Championship
Brighton & Hove Albions 14 år långa nomadiska vardag är idag slut.
Klubben premiärspelar idag mot Tottenham Hotspurs på nybyggda Amex Stadium i stadsdelen Falmer. Den nya arenan som kostat 93 miljoner pund att bygga är efterlängtad. Dagens match är slutsåld och festligheterna och jippona många. Klubben har inte haft en egen identitet under 14 år. Man lämnade 1997 sin legendariska Goldstone Ground och delade till att börja arena med Gillingham innan man flyttade in på friidrottsarenan Withdean. Amex Stadium som tar 22,374 kan vid speciella arrangemang ta in 35,000 åskådare. Den "riktiga" premiären är först om en vecka då The Seagulls tar emot Doncaster hemma på Amex Stadium. Brighton & Hove Albions lär få en effekt av nybygget under sin kommande säsong som nykomling i The Championship.

Dagens emblem

Förra sommaren hade TLC ett tema. Dagens Bild publicerades då. På flaggor och supportrar. Denna sommar riktar vi in oss på emblem. Alla möjliga från hela England oavsett division.
Igår: Blyth Spartans AFC. Idag: York City FC


BSP-klubben York City FC har ett av de snyggaste emblemen i engelsk fotboll. Stilrent, klassiskt och brittiskt. Rött, vitt och blått och lejon. Fem stycken dessutom. Dagens emblem är klubbens tredje sedan grundandet 1922. Det vita Y-tecknet i mitten symboliserar stadens inledande bokstav. Vad man däremot inte längre har kvar i emblemet är stadens symboliska vita ros och katedralen "York Minster". Detta är utbytt mot de bägge korsen som får symbolisera det som fått klubben att kallas The Minstermens.

Bråk i Coventry om den ekonomiska framtiden

The Championship
Coventry City har likt många andra klubbar strul med sin ekonomi. Mer utgifter än inkomster gör att vardagen blir ansträngd. Humöret på de anställda blir likadant. Det blåser på toppen och det med vindar som varit jämförbara med orkan. Ordföranden Ken Dulieu och hans ställföreträdare Gary Hoffman har varit i luven på varandra under hela året. Detta gjorde att Hoffman hoppade av sin styrelsepost tidigare i år. Sedan har Hoffman viljat köpa klubben men misslyckats. Då ventilerade han sina åsikter högt och tydligt för Ken Dulieu.
Det var då. Nu kryper ordförande Dulieu till korset.
Dulieu säger idag att han är villig att diskutera eventuella investeringar med förre vice ordförande Gary Hoffman igen.
Till BBC Coventry & Warwickshire säger Dulieu: "Jag kommer att inleda samtal med Gary, men detta handlar inte om en individ. Det handlar om klubbens framtid. Hoffman är viktig för Coventry men det finns ett antal andra investerare också. Mitt jobb är att lyssna på alla som har bevis på fonder och beredd att investera."
Hoffman säger idag att hans investerare är villiga att pumpa in 30 miljoner pund i klubben om han får ta över den.

Huddersfield behåller sin Clark

Lee ClarkLeague One
Innan Lee Clark anställdes som manager i Huddersfield hade klubben under en 10 års period haft åtta managers. Huddersfield och Clark skulle snabbt bli ett och en solid kedja band ihop parterna. Clark har sedan han 2008 anställdes gjort Terriers till ett topplag i League One och han ses som en av klubbens bästa managers någonsin. Klubben har nu tagit till vara på detta. Idag enades parterna om ett nytt kontrakt, ett rullande sådant. 38-årige Clark har framtiden för sig. Det vet Huddersfield om och den kommande säsongen skall man göra det som man väntat på de senaste säsongerna; vinna serien. Clark som tidigare lotsat klubben till play-off-finaler och hållt klubbens längsta obesegrade svit, kan vid en uppflyttning komma att bli hur stor som helst i klubben. Ett rulland kontrakt blir därför moroten som skall ta den anrika Yorkshireklubben tillbaka uppåt i seriesystemet.

Bill Bratt lämnar ordförandepost i Port Vale

Bill Bratt League Two
Bill Bratt har avgått från sin post som ordförande i Port Vale. Detta efter att ha tjänstgjort i klubben under åtta år.
Bratt kommer att kvarstå i styrelsen, medan direktören Mike Lloyd tillfälligt kommer ha ordförandeposten. Orsaken till Bratts avgång är den turbulens som rått inom klubben de senaste månaderna. Till BBC Radio Stoke säger han idag:
"De senaste 12 månaderna har varit fasansfulla, det har varit mycket schismer och negativ energi.Huvudsaken är klubbens välmående. Detta är större än någon enskild individ. Jag vill be fansen att nu stå bakom mittbeslut och fortsätta stödja klubben." 
Den nuvarande styrelsen har kritiserats sedan man 2003 fick styre under dåtidens tvångsförvaltare. Nu hoppas Vale-supportrarna på en ny era inom klubben. Ett nytt Vale-kapitel kan därmed börja skrivas.

Transfernytt

Sent i torsdags blev Atletico Madrids argentinare Sergio Aguero klar för Manchester City. Igår meddelade WBA att man lånar Birminghams förra landslagsmålvakt Ben Foster. Stockport vill värva upp sig i Football League snabbt. Fyra nyförvärv bara igår. Dessutom har Charles N´Zogbia äntligen fått reda på vart han skall spela den kommande säsongen. TLC har som vanligt de rykande färska transfernyheterna.
***
Will Antwi [Klubblös - Luton]
Ross Atkins [Derby - Burton] Lån
Nick Chadwick [Klubblös - Stockport]
Chris Eagles [Burnley - Bolton] Okänd summa
Greg Fleming [Klubblös - Chesterfield]
Ben Foster [Birmingham - West Brom] Lån
Euan Holden [Klubblös - Stockport]
Ryan McCann [Ayr United - Stockport] Free Transfer
Tyrone Mears [Burnley - Bolton] Okänd summa
Boaz Myhill [West Brom - Birmingham] Lån
Charles N'Zogbia [Wigan - Aston Villa] Okänd summa
Curtis Osano [Klubblös - Luton]
Carl Regan [Klubblös - Shrewsbury]
Sam Sheridan [Bolton - Stockport] Free Transfer
Jed Steer [Norwich - Yeovil] Lån
Iain Turner [Klubblös - Preston]

Träningsmatcher

Gårdagens träningsmatcher där blandannat Oxford visade färg när man besegrade Everton.
***
Ebbsfleet United 1-3 West Ham XI
Grimsby 0-3 Doncaster
Kidderminster 4-2 Wolverhampton XI
Leyton Orient 1-4 Tottenham XI
Oxford Utd 1-0 Everton XI
Shrewsbury 0-2 Tranmere

Crawley klart för Ligacupen

Ligacupen (kval)
Crawley kom tillbaka två gånger om då man igår besegrade AFC Wimbledon. Förra säsongens BSP-klubbar möttes om att få spela i den första omgången av Ligacupen och då såg det ut som förra säsongen. Crawley var det starkare laget. Seger med 3-2 inför 3,204 åskådare på Broadfield Stadium gör att Crawley nu får resa till Selhurst Park den 9 augusti för cupfotboll mot Crystal Palace. Första gången någonsin.

fredag 29 juli 2011

Michael Johnson till Leicester

Michael JohnsonSven-Göran Eriksson har besämt sig för att göra Leicester till ett storlag den kommande säsongen. Åtta nyförvärv under sommaren, alla intressanta namn. Igår presenterade han sitt nionde. Han lånar sín gamla Cityadept Michael Johnson från den ljusblå klubben. Den 23-årige mittfältaren var en talang då svensken tränade Manchester City. Sedan har han försvunnit. Nu vill Svennis damma av sin gamla talang. TLC tror på Leicester, har alltid trott på Svennis och tippar Leicester som ett lag för Premier League säsongen 2012/13.
***
Gårdagens övriga övergångar:
Wayne Brown [Klubblös - Oxford]
Martin Hansen [Liverpool - Bradford] Lån
Ryan Mason [Tottenham - Doncaster] Lån
Kern Miller [Barnsley - Accrington] Lån
Sean Murdoch [Klubblös - Accrington]
Tom Parkes [Leicester - Burton] Lån
Justin Richards [Port Vale - Burton] Free Transfer

Förövrigt...

En träningsmatch spelades igår med brittisk anknytning. Manchester Uniteds USA-turné fortsatte och igår visade de engelska ligamästarna hur man utskåpade ett sammansatt topplag från den inhemska toppdivisionen. MLS All Stars föll med 4-0 då United rullade på. Träningsturnén fortsätter för United med möte mot Barcelona den 30 juli och mot New York Cosmos den 5 augusti. Den 7 augusti möter man rivalen Manchester City i Charity Shield, välgörenhetsmatchen mellan liga och FA Cups-mästare

Resultatbörsen - Europa League

När både Fulham och Hearts kryssade så gjorde Stoke det som deras supportrar krävde hemma på Britannia Stadium. Seger med 1-0 efter mål av Jonathan Walters mot kroatiska Hajduk Split gör att The Potters har ett bra utgångsläge i det soliga Split. Lite värre blir det för Fulham. Craven Cottage-klubben spelade också mot kroatiskt motstånd igår men gjorde det med större svårigheter. 0-0 borta mot RNK Split måste bli seger hemma i västra London för att det skall kunna bli avancemang. Hårt tryck på Martin Jol och hans grabbar i returen.
Även Hearts kryssade. 1-1 borta mot ungerska Paksi i en match som Jamie Hamill kvitterade på via straff strax innan halvtidsvila. Hearts bör ta detta hemma på Tynecastle.
Sammanfattat ser det ändå rätt skapligt ut för samtliga brittiska klubbar. TLC tror på avancemang för trion.

Dagens emblem

Förra sommaren hade TLC ett tema. Dagens Bild publicerades då. På flaggor och supportrar. Denna sommar riktar vi in oss på emblem. Alla möjliga från hela England oavsett division.
Igår: Worsbrough Bridge AFC. Idag: Blyth Spartans AFC.


Ett udda emblem på ett engelsk lag. Blyth AFC har anammat det gamla grekiska och får en att känna NHL-vibbar. Croft Park-klubben har dock anor, grundades 1899 spelar till vardags i Conference North (BSN) och är ett av få bra lag från det nordöstra grevskapet Northhumberland.

Peter Houston: ”Glasgow är för hårt och ruffigt”

SPL
Dundee Uniteds anfallsstjärna David Goodwillie har jagats flitigt av Glasgow Rangers under sommaren. Idag sägs även Celtic vara intresserade av den 22-åriga måltjuven som förra säsongen utsågs till Årets Unga Spelare. En som inte vill att Goodwillie skall flytta är hans manager Peter Houston. Houston ser helst av allt att Goodwillie stannar kvar i Dundee men kommer det rätta budet så får Goodwillie lämna. Houston är dock noga med att poängtera; ”Inte till en Glasgow-klubb”.
Anledningen till uttalandet är Goodwillies bristande humör. Anfallaren har två gånger varit i centrum för stökigheter vid sidan av fotbollsplanen. Han har åtalats för misshandel både på en dörrvakt och en nattklubbsbesökare. För detta fick Goodwillie husarrest av Houston. Houston som själv är Glaswegian säger att ”Livet i Glasgow är inget som kommer att gynna en kille som David. Det är för hårt. Med Davids bakgrund så kan det gå fel och det oavsett till vilken klubb han går till i staden.”

Houston ser helst att ett bud kommer från en engelsk klubb. Ironiskt nog är en walesisk klubb intresserad av anfallaren. Cardiff City har lagt ett bud som ser mer intressant ut än det som Rangers har lagt. TLC frågar sig då; visst är Glasgow en ruffig stad men frågan är om inte Cardiff håller samma standard. Då är det inte tal om moralkakor utan istället pengar.

Brian Little skrädde inte orden

Brian Little spelade hela sin aktiva karriär i Aston Villa. Mellan 1970-1980 blev det 60 mål på 247 matcher för anfallaren. Samma klubb skulle han senare under livet ta hand om som manager. Då hade Little redan haft hand om West Midlands-rivalen Wolverhampton. Detta bekom honom inte. Inte heller gjorde det honom något i samvetet att bli manager för Villas andra rivalklubb West Bromwich. Birmingham då? Aldrig. Little lär ha sagt följande på frågan om han kunde tänka sig arbetet som manager för The Blues; ”-Jag ser hellre min gamla mor prostituera sig än att värvas till det laget. Det finns inte i min värld. Hemska tanke.” TLC förmodar att Alex McLeish inte hört sin kollegas uttalande då han gjorde det omvända klubbytet.

Trippelrekord som står sig

1937 var ett rekordår för Stoke City. Rekord som står sig än idag. I februari slog man West Bromwich med 10-3, klubbens största vinst någonsin på hemmaplan. Några månader senare, i april, dök 51,373 åskådare upp då man skulle möta Arsenal. En publiksiffra som aldrig kommer att kunna slås på nya Britannia Stadium. Det tredje rekordet gjordes av en spelare. Freddie Steeles 33 ligamål under säsongen är det bästa i klubbens historia.

Minns du säsongen? – 1996/97

Det är 15 år sedan. Säsongen då Greater Manchester-distriktet härskade och Lancashire var grevskapet med de bästa klubblagen. För första gången sedan säsongen 1972/73 så vann samtliga lag från grevskapet sina divisioner. 1972/73 hette lagen Liverpool, Burnley, Bolton och Southport. 24 år senare hette klubbarna i tur och ordning Manchester United, Bolton, Bury och Wigan.

United vann sin andra raka ligatitel då man slutade sju poäng före Newcastle. Andraplacerade Newcastle hamnade på samma poäng, 68, som trean Arsenal och fyran Liverpool men hade bättre målskillnad. Detta var i en tid då lag som Sheffield Wednesday, Wimbledon och Leicester hävdade sig i fotbolls-England. Klubbarna hamnade på sjunde,åttonde och nionde plats. Nedflyttade blev Sunderland, Middlesbrough och Nottingham Forest. Boro fick även tre poängs avdrag under säsongenför att man misslyckades med att få ihop ett lag och lämnad Walk Over. De poängen hade hjälpt klubben kvar i högsta serien.

Årets unga spelare blev den dåvarande 22-åriga mittfältaren David Beckham. Årets Spelare blev Chelseas italienare Gianfranco Zola. Newcastles anfallare Alan Shearer vann skytteligan på 25 gjorda mål. Chelsea vann denna säsongen FA Cupen medan tredje divisionens Chesterfield skrällde då man tog sig till semifinal i samma turnering.
I Division One var Bolton överlägsna då man slutade hela 18 poäng före tvåan Barnsley.
Stockport och Luton hade samma statistik efter en hel säsong i Division Two. Luton fick nitlotten och Stockport gick direkt upp. Luton blev det fjärde kvallaget. Kvalsegrarna blev man inte heller. Den lotten drog Crewe Alexandra.

Denna säsongen lade Chelsea och Middlesbrough upp dåtidens rekordsummor för italienarna Roberto DiMatteo och Fabrizio Ravanelli.
Arsenal sparkar denna säsongen Bruce Rioch och hittar hans ersättare i Japan, fransosen Arsene Wenger.
Detta var även säsongen då blivande storspelare som Jamie Carragher, Michael Owen och Michael Ball debuterade på seniornivå. Några som lade skorna på hyllan var målvakten Peter Shilton, Coventrys skotte Gordon Strachan och Manchester Uniteds hetlevrade fransos Eric Cantona.

torsdag 28 juli 2011

Joey Barton - I bilder

Newcastles Joey Barton har inte direkt satt samma avtryck på det sportsliga planet som på det temperamentsfulla. Kolla in denna film och se hans handlingar genom åren.

Visste du att...

Middlesbrough, Sheffield Wednesday och Aldershot hade en sak gemensamt under föregående Football League-säsong. En målskillnad som efter fullspelad säsong slutade på noll. Lika många gjorda som insläppta mål. Inga andra klubbar mäktade med denna statistik.

Engelska ungdomar utan chans

Ben MeeDet är hårt och otacksamt att vara en ung spelare i ett lag fullt med stjärnor. En som kan intyga det är Manchester Citys Ben Mee. Den 21-årige försvararen är utlånad till Burnley den kommande säsongen och säger idag till BBC Radio Lancashire att " Det är frustrerande att hela tiden ge sitt yttersta på träning men aldrig bli sedd. Jag får aldrig min chans i City. Det kvittar hur mycket jag presterar på träning." Ben Mee är dock inte förbisedd av övriga England. Försvararen spelar i U21-landslaget och har tillhört de olika ungdomslandslagen de senaste åren. Han har två år kvar på kontraktet i City men ser det som hopplöst att ens drömma om en plats i startelvan på Eastlands. Engelska ungdomar ratas för att klubbarna värvar in stora världsnamn. Det hämmar återväxten. Att FA inte reagerar kraftigare över detta är märkligt. Sedan undrar folk varför England inte kommer någon vart med landslaget?

Savage bryr sig om Wrexham

Robbie Savage
BSP-klubben Wrexham har varit ett samtalsämne de senaste månaderna. Inte på det sportsliga planet utan mer på det ekonomiska. Vem vill och vem kan komma att köpa den anrika walesiska klubben? Supporterklubben WST är en av spekulanterna. Dessa har dock gått hårt fram för att få sin klubb i egna händer. Detta har oroat Derby Countys Robbie Savage. Walesaren Savage säger idag till lokal media att "Jag är beredd att satsa pengar på det rätta konsortiumet som köper klubben. De som köper den skall veta hur man driver en fotbollsklubb. Det är ingen lätt uppgift. Det krävs massa kunskap att driva en klubb. Hade jag haft pengarna så hade jag köpt hela klubben. Nu har jag inte det. Istället vill jag sponsra den köpare som jag ser som vettigast. Wrexham är en fin klubb. Den skall leva kvar."
Savage har inte direkt utmärkt sig från den mest smarta sidan genom åren. En hetlevrad spelare som agerat först och tänkt sedan. När han väl använder något annat än fötterna så förbryllas omgivningen. Denna gången kom det känslomässigt och vettigt prat ur munnen på mittfältaren. Det är krädd.

Scunthorpe satsar på Slocombe

League One
Nyligen nedflyttade Scunthorpe har förlängt kontraktet för en av sina målvakter. Det är den 23-åriga Sam Slocombe som idag skrev på för ännu ett år med Glanford Park-klubben. Anledningen till förlängningen är att klubben vill ha en utmanare till förstaplatsen nu när Joe Murphy flyttat till Coventry. Slocombe kommer nu att tampas om den ordinarie platsen med Josh Lillis. Slocombe har en match från start och fyra som inhoppare sedan han värvades 2008 från  Northern Counties East League-klubben Bottesford Town.

Hopplärkan Reddington

Han spåddes en lysande framtid. Stuart Reddington glänste i amatörlaget Lincoln United då han 1999 värvades till Chelsea av dåvarande managern Gianluca Vialli. Försvararen Reddington tog aldrig någon plats. Han spelade inte en enda minut A-lagsfotboll. Istället lånades han ut till Kalmar FF. Här i Sverige blommade den då 22-åriga försvararen ut. Fyra mål på 16 matcher för smålänningarna blev det innan han flyttade hem till England igen. Mansfield blev nästa låneklubb. På Field Mill imponerade han såpass att Mansfield 2002 värvade spelaren. Nigel Clough som på denna tid var ansvarig i Burton Albions såg potential och lånade in Reddington. Lån på lån, på lån, på lån. Så har det sett ut genom åren. Detta har medfört att Reddington som idag tillhör moderklubben Lincoln United, har spelat fyra sejourer i klubben. En hopplärka av rang. Det stoppar dock inte här. Amatörklubbarna Ruston Sport FC och Grantham Town har haft försvararen hos sig två gånger om. Det har även Burton Albions och Manfield haft. Reddingtons oförmåga att rota sig någonstans är genomträngande. Ständigt på resande fot. Den idag 33-åriga Lincolngrabben skulle dock inte ha något emot att ta upp den röda tråden och se sig ännu en gång i Chelsea. Att avrunda karriären där är förmodligen den våtaste drömmen för hopplärkan Reddington.

Emblemet

Förra sommaren hade TLC ett tema. Dagens Bild publicerades då. På flaggor och supportrar. Denna sommar riktar vi in oss på emblem. Alla möjliga från hela England oavsett division.
Idag: Worsbrough Bridge AFC. Grundade 1923 och hemmahörande på Park Road i Barnsley. WBAFC  kallas i folkmun för The Bridge och spelar i Northern Counties East Football League, motsvarande division 9-10.
File:Worsbrough BridgeMWFC.JPG

Ingen comeback för Horsfield

Port Vale first-team coach Geoff HorsfieldLeague Two
Geoff Horsfield har en lång karriär bakom sig. Över 400 matcher i Premier League och Football League.
Den idag 37-årige föredetta anfallaren lade efter förra säsongen skorna på den berömda hyllan och tackade för sin aktiva karriär med nio matcher i Port Vale. Samma klubb blev han First Team Coach i under sommaren. Under klubbens träningsturné i USA drabbades många spelare av skador och Horsfield fick rycka in som avbytare. Förra veckan mötte Port Vale amatörlaget Stone Dominoes och Horsfield gjorde det han gjort över 100 gånger under sin aktiva karriär. Mål. Supportrarna såg ett alternativt hopp inför säsongen men Horsfield intygade bestämt att detta endast var en engångsföreteelse. Till BBC Radio Stoke säger han idag; "Jag gjorde inhoppen för lagets bästa på grund av skador i truppen. Det finns inte i min framtid att jag skall fortsätta den banan. Min kropp klarar inte av det längre." Kroppen klarar inte av det kanske men definitivt psyket. Horsfield har en vilja som få spelare idag har i engelsk fotboll. Den rätta gamla glöden. Uppoffring och lojalitet. Den gamla fotbollens signum.

Skadeförföljd argentinare lämnar Ipswich

Luca Civelli
The Championship
Ipswich Town meddelade idag att man låtit sin mittfältare Luca Civelli avbryta kontraktet och flytta hem till Argentina ett år innan kontraktet går ut. Detta efter att spelaren haft alldeles för många skador. Civelli har blandannat varit borta under 18 månader på grund av en allvarlig knäskada som han ådrog sig i mars 2009. Detta efter att endast tillhört klubben under två månader. Civelli värvades för en miljon pund i januari 2009 från den argentinska klubben Banfield och spåddes en lysande framtid. Så blev det aldrig. Skador har förföljt 25-åringen som nu lämnar. Civelli passar dock på att tacka för tiden på Portman Road och hyllar supportrarna som stått bakom honom under hela hans tid i klubben trots att han varit långtidsskadad. Civellis meriter från England blev få. 17 matcher för East Anglia-klubben tar han med sig hem till Argentina.

Reo-Coker lämnar Villa för Bolton

Nigel Reo-Coker
Gårdagens sena övergång var en skapligt stor sådan. Aston Villas 27-årige mittfältare Nigel Reo-Coker skrev på för två år med Bolton och lämnar Villa på free-transfer. Den förre U21-landslagskaptenen och en av West Hams en gång lovande spelare blir Owen Coyles andra värvning under sommaren efter att han för en tid sedan värvat Swanseas Darren Pratley.
***
Dagens övergångar:
Nathan Byrne [Tottenham - Bournemouth] Lån
Paolo Gazzaniga [Klubblös - Gillingham]
Martin Hansen [Liverpool - Bradford] Lån
Matthew Lund [Stoke - Olham] Lån
Matt Richards [Klubblös - Shrewsbury]

John Eustace stannar i Watford

John EustaceThe Championship
Han har varit på väg bort från klubben vid flertalet tillfällen. Förra sommaren var han några millimeter från att skriva på för Leeds. Watfords lagkapten John Eustace har varit ett transfersurrande namn de senaste åren. Nu blir det ingen flytt. Idag förlängde den 31-årige mittfältaren sitt kontrakt. Eustace, med 119 matcher och 12 mål för klubben sedan 2008, skrev på till sommaren 2013 för Vicarage Road-klubben och blir en av tre spelare som är över 30 år. Tillsammans med försvararen Martin Taylor, 31 år, och nyförvävet Chris Iwelumo,32 år, så bildar man rutinen i The Hornets. Att ha det i lagkaptenen betyder trygghet. Speciellt då han är tryggad de kommande två åren.

Blades och Derby chockföll

Skrällarnas tid är inte förbi. Det fick Sheffield United känna på då man igår förlorade mot BSP-nykomlingen Alfreton Town. Blades föll med 2-1 och det var inget som gav ro inför League One-premiären som spelas om lite mer än en vecka. Då heter motståndaren Oldham och kickoff blir på Boundary Park.
***
League Two-klubben Burton Albion chockade Championshipmotståndaren Derby County igår då man vann hemma på Pirelli Stadium med 2-1.
***
QPR laddar upp inför sin Premier League-comeback med en Italien-turné. Förlust igår mot Cesena med 1-0.
***
Övriga resultat från gårdagen:
Brackley 0-1 Oxford Utd
Bury 0-2 Bolton
Rotherham 0-2 Scunthorpe
Southampton 2-2 West Brom XI
Sutton Utd 2-4 Barnet

onsdag 27 juli 2011

Carlisle har hittat sin spelstil

Carlisle United's emblemLeague One
Carlisle kan bli ett lag att räkna med denna kommande säsongen. Det tror klubbens fotbollsdirektör Dennis Booth. Efter att man under tisdagen slagit Middlesbrough med 2-0 så tror Booth idag på en spännande och bra säsong. Till BBC Radio Cumbria säger han idag; "Vi har hittat vår spelstil. Fungerar den under den kommande säsongen så som den gjorde i tisdags, ja då blir vi en klubb att räkna med under 2011/12."
Förra säsongen inledde man bra men sackade efter efter ett tag. Det blev tillslut en tolfte plats, 12 poäng ifrån kval. Carlisle har dock tagit sig i kragen de senaste åren. Det var inte längesedan man var Football League sämsta klubb. Då var det ingen som trodde på framgångar eller uppflyttningar. Nu kan man istället skriva nytt kapitel i klubbens historiebok. Åtminstonde ifall man skall tro på Dennis Booth.

Free Transfers är dagens klipp

Dagens övergångar var billiga för samtliga inblandade klubbar. Samtliga var nämligen free-transfers. Southend gjorde två klipp då man plockade en duo från Plymouth. Anfallaren Liam Dickinson och försvararen Ryan Leonard får därmed Roots Hall som ny arbetsplats.
***
Walsall plockar också från krisklubben Plymouth. Den amerikanske mittfältaren Anton Peterlin blev idag klar för The Saddlers.
***
Nottingham Forest gjorde idag klart med holländaren George Boateng. Den 35-årige veteranen har många års erfarenhet från engelsk fotboll och kommer senast från spel i den grekiska ligan.
***
Danny Senda är klar för Barnet. Den 30-årige högerbacken släpptes för en tid sedan av Bristol Rovers och har imponerat på provträning hos Barnets manager Lawrie Sanchez. Senda har meriter från spel i Wycombe, Millwall och Torquay och är känd för sin offensiva spelstil som ofta resulterat i mål.

Träningsmatcher

Barnsley vann Yorkshirederby, Hibs föll i Blackpool och Dagenham & Redbridge föll med heder i Öst-London derbyt mot Hammers. TLC har koll på resultaten i vanlig ordning. Här får ni gårdagens. Varsågoda!
***
AFC Telford 3-1 Hereford
Barnsley 2-0 Sheff Wed
Blackpool 2-0 Hibernian
Brentford 0-0 Watford
Cambridge Utd 2-0 Northampton
Chesterfield 2-2 Coventry
Crawley Town 2-4 Peterborough
Crewe 2-1 Derby
Crystal Palace 1-0 Norwich
Dag & Red 0-1 West Ham
FC Halifax 1-2 Port Vale
Forest Green 1-3 Bristol City
Gillingham 0-1 Leyton Orient
Kidderminster 2-1 Shrewsbury
Oldham 0-0 Burnley
Oxford Utd 2-0 Birmingham
Rochdale 3-0 West Brom
Solihull Moors 0-1 Burton Albion
Wealdstone 1-1 Wycombe

tisdag 26 juli 2011

York-citatet som kan bli en börda

"The lads have been superb. We've got a real good bunch of players here and we're really happy with that. We are up for it this season"

Citatet är York Citys assisterande manager Darron Gees. Han strör idag superlativ över sina spelare då han intervjuas av BBC Radio Yorkshire. Det har han och hans chef, managern Gary Mills, gjort hela sommaren. Duon är övertygade om att man kommer vara det laget som tar klivet upp i Football League denna kommande säsong. Lagets prestationer under sommaren har varit utmärkta. Klarar man av att hålla samma standard resten av säsongen så kan det mycket väl bli toppkänning. Men TLC tvivlar. York har en av seriens minsta trupper och en eller två skador kan röra till det. Mills och hans assistent skall nog inte ropa innan man är över den berömda bäcken.

Birchalls skada kan gynna lagkamrat

Dennis OliLeague Two
Gillingham mittfältare Dennis Oli ser sin chans nu då lagkamraten och senaste nyförvärvet Adam Birchall skadat sig svårt. Birchall som värvades från Dover under sommaren var förra säsongen hela Englands bästa målskytt. Det kommer han inte bli denna säsongen. Birchall missar förmodligen resterande tid på året på grund av en stygg knäskada. Det är där Oli ser sin chans. Den 27-åriga mittfältaren säger idag att han är redo att skola om sig på planen och bli anfallare. "Jag har aldrig varit mer vältränad, hungrig och haft så mycket självförtroende som jag har idag. Får jag Birchalls plats så tar jag den." Det säger Oli idag till BBC Radio Kent. "Den enes bröd..." är talesättet som sitter som gjutet i den saga som är lika olycklig som den är trevlig. För Oli kan det bli hur bra som helst. Åtminstonde ifall man skall lita på hans intuitet.

Blades sänker Evans prislapp

Sheffield United striker Ched EvansLeague One
Sheffield Uniteds manager Danny Wilson är idag beredd att sänka prislappen på lagets stjärna Ched Evans. Anfallaren som 2009 värvades från Manchester City för tre miljoner pund är idag värderad till halva beloppet, 1,5 miljoner pund, men kan komma att säljas för en billigare penning. Det säger idag Wilson till BBC Radio Sheffield. Evans är spelaren med högst lön i truppen och då Blades vill skära ned på lönebudgeten så försöker man hellre bli av med spelaren.
Walesaren Evans, 22 år, har under sommaren placerats i Ipswich, Cardiff och Middlesbrough. Sedan ankomsten 2009 har det blivit 13 mål på 50 matcher för Blades. Hur som helst och i dubbel bemärkelse så har Evans blivit en dyr affär under åren för ett Blades som handlat lika bra och smart som resultaten på plan har visat.

Kontroversiella Miller klar för Cardiff

Kenny Miller

Kenny Miller är tillbaka i engelsk klubbfotboll. Den föredetta Celtic och Rangers-anfallaren lämnar turkiska Bursaspor för 800,000 pund och har skrivit på för Malky Mackays Cardiff. Managern ser Miller som en ledarfigur och en spelare som skall fylla tomrummet i anfallet efter en rad duktiga anfallare i blandannat Chopra, och Bellamy, som lämnat under sommaren. Bekant med den engelska ligafotbollen var Miller så sent som för tre år sedan då han tillhörde Derby County. Dessförinnan spelade anfallaren för Wolves. Rangers har under hela sommaren ryckt i Miller men fått nobben av Bursaspor som ansett att buden varit för låga. Återstår att se ifall den 31-åriga Edinburgsonen kan axla mantlarna från de föregående målkungarna i den walesiska huvudstaden.
***
Dagens övriga övergångar:
Jay Emmanuel-Thomas [Arsenal - Ipswich] Okänd summa
Harry Hooman [Klubblös - Cheltenham]
Steve MacLean [Klubblös - Yeovil]
Callum McNish [Klubblös - Exeter City]
Robin Shroot [Klubblös - Stevenage]
David Stockdale [Fulham - Ipswich] Lån
Kieran Trippier [Manchester City - Burnley] Lån
25 JULI
Yoann Arquin [Klubblös - Hereford]
Taiwo Atieno [Löubblös - Torquay]
Chris Atkinson [Huddersfield - Darlington] Lån
Craig Dobson [Klubblös - Kettering]
Anthony Elding [Rochdale - Grimsby] Okänd summa
Danny Gabbidon [Klubblös - QPR]
Bagasan Graham [Klubblös - Cheltenham]
Curtis Haynes-Brown [Lowestoft - Yeovil] Okänd summa
Jerel Ifil [Klubblös - Kettering]
Pajtim Kasami [Palermo - Fulham] Okänd summa
Bongani Khumalo [Tottenham - Reading] Lån
Alan Martin [Klubblös - Crewe]
Alan McCormack [Charlton - Swindon] Okänd summa
Steven Meechan [Klubblös - Kettering]

Resultatbörsen - Helgen och måndagens matcher

Det har spelats träningsmatcher de senaste dagarna. En hel del skrällar.TLC har resultaten. Häng med och bli uppdaterad om ditt lags bedrifter.
***
Måndag 25/7
Ayr 0-1 Man Utd XI
Braintree Town 1-1 Gillingham
Weston-S-Mare 1-3 Torquay
Wrexham 1-1 Wolverhampton XI
Söndag 24/7
Bradford 1-4 Bolton
DC United 1-3 Everton
Los Angeles Galaxy 1-1 Man City
Scunthorpe 1-1 Lincoln City
Spartans 1-7 Man Utd XI
Thailand All Stars 0-4 Chelsea
Lördag 23/7
Aldershot 1- 1Stoke
Barnet 3-2 Tottenham XI
Barrow 0-1 Accrington Stanley
Borussia M'gladbach 0-0 Sunderland
Bury 1-0 FC United of Manchester
Buxton 0-2 Stockport
Chicago Fire 1-3 Man Utd
Cologne 1-2 Arsenal
Darlington 4-2 Middlesbrough
Gillingham 0-1 Millwall
Hereford 0-0 Birmingham
Hull 3-0 Liverpool
Macclesfield 1-1 Chesterfield
Newport County 1-0 Cheltenham
Northampton 0-3 Reading
Notts County 1-1 Wolverhampton
Oldham 2-1 Blackpool
Oxford Utd 1-0 MK Dons
Sheff Wed 1-1 Leeds
Southport 2-0 Everton XI
St Neots Town 3-7 Peterborough
Torquay 1-3 Burnley
Woking 0-0 Charlton
Wrexham 3-2 Rochdale
Yeovil 1-0 Bristol City

Premiärhelg i Skottland

Det har varit säsongsstart i Skottland. I helgen drabbade de 12 olika lagen ihop i den högsta ligan. TLC som brukar vara ute i tid var inte detta. Två dagar för sent men det ursäktas i semestertider.
Några som inte ursäktade sig i helgen var Motherwell. Man mosade Inverness med 3-0 hemma på Fir Park och blev tillsammans med Celtic (Vinst 2-0 borta mot Hibs) de enda som tog tre poäng. Resterande fyra matcher slutade oavgjort. Rangers kryssade 1-1 hemma mot Hearts. Motherwell leder nu serien efter en spelad omgång.
Den skotska premiären som går av stapeln mer än en vecka före de engelska motsvarigheterna kunde också erbjuda cupfotboll. De 30 klubbarna under Premier League spelade turneringen Scoottish Challenge Cup. Regerande mästarna Ross County förlorade direkt. 1-2 hemma mot Elgin. Resultaten svängde hårt och snabbt.
Många storsegrar där blandannat Morton bortabesegrade Stranraer med hela 8-0.
***
Samtliga cupresultat:
Ramsdens Challenge Cup
Airdrie Utd 0-5 Livingston
Albion 0-2 Annan Athletic
Arbroath 1-2 Dundee
Ayr 2-0 Queen of South 
Brechin 1-2 Falkirk
Clyde 2-2 Berwick (Berwick vann med 4-3 på straffar)
Deveronvale 1-3 Stirling
Forfar 1-1 Buckie Thistle (Forfar vann med 5-4 på straffar)
Montrose 1-6 East Fife
Partick Thistle 2-1 Stenhousemuir
Peterhead 2-2 Alloa (Peterhead vann med 5-4 på straffar)
Queen's Park 0-2 Hamilton
Raith Rovers 2-1 Cowdenbeath
Ross County 1-2 Elgin
Stranraer 0-8 Morton |

PL-nyheter.

Från Premier League, rätt mycket nytt. Bland annat:
  • Newcastle förbereder ett bud på Tottenhams Peter Crouch. £9 000 000 tvingas man i så fall hosta upp.
  • West Ham är aktiva på transfermarknaden, det har vi konstaterat tidigare. Nu ger man sig in i jakten efter Readings anfallare Shane Long. Det kostar upp emot åtta miljoner pund att få honom till London.
  • Samtidigt gör sig Hammers av med spelare. Danny Gabbidon lämnar på fri transfer, och tar sig genom huvudstaden och checkar in på Loftus Road, hos QPR.
  • Grannarna Arsenal ser ut att tappa Emmanuel Eboué till Galatasaray. Kanske är det så att Wenger lösgör lite stålar för att handla in något nytt i sommar?
  • Wigan säljer N'Zogbia till Aston Villa, för nästan tio miljoner pund. Fransmannen hade ett mindre smickrande smeknamn under sin tid i Newcastle; N'Zomnia. Vi får se ifall det handlar om dröm eller mardröm i Villa, framöver...
  • Beckham vill spela i OS nästa sommar. Men det känns som ett led i hans personliga kampanj, mer än något annat. Beckham har blivit mer diplomat och affärsman senaste tiden, och mindre fotbollsspelare. In med det nya, ut med det gamla, anser TLC.
  • QPRs fans är inte direkt nöjda med hur klubben sköts, dessa dagar. Man kunde ju tro att allt var uppåt och festligt kring Loftus Road, inför comebacken i högsta serien. Men icke. Man är extremt missnöjd med ägarna Ecclestone och Briatore. Biljettpriserna skjuter i höjden, du är inte längre automatiskt medlem i klubben som årskortsinnehavare (vilket får en massa följder, ekonomiskt och biljettmässigt), transferbudgeten finns i princip inte, tränare Warnock har varit på väg att bli ersatt flertalet gånger. Det är väl helt enkelt så att fartblinda ägare och den moderna fotbollen återigen visar sitt inte allt för vackra ansikte.

måndag 25 juli 2011

Wheeling and dealing.

Alan Smith, ännu en i raden av talanger som kanske inte blev så bra som man trodde och hoppades. Nu lämnar han i alla fall Newcastle, sätter sig på ett plan över Atlanten och skall försöka göra sig en karriär i Orlando City. Fint väder lär Smith i alla fall få.

Manchester City säger sig nu vara redo för förhandlingar med Atletico Madrid, för att eventuellt köpa in Sergio Aguero. Detta oberoende av ifall Carlos Tevez lämnar eller ej.

Och Leeds skaffar sig ny målvakt, vad det verkar. Man är nära en deal för Prestons Andy Lonergan, och kommer att få betala £150 000 ifall affären går i lås.

Lesson learned?












Mario Balotelli - fotbollsspelare, trubbelmakare, en rubriksättares dröm. Hela tiden händer det något kring den killen. Uppvuxen som svart i Italien har han ofta varit utsatt för rasistiska påhopp från läktarna. Men han har hela tiden bitit ifrån och gjort bra ifrån sig på planen.

Det går förstås att spekulera i vad som gör Mario till den han är, men det händer som sagt saker kring honom hela tiden. Motsatsen till Paul Scholes, skulle man kanske kunna säga.


Nu är han i blåsväder igen. Citys tränare Roberto Mancini plockade av Balotelli tidigt, i gårdagens träningsmatch mot LA Galaxy. Det berodde på att Mancini inte riktigt kände att spelaren tog matchen på allvar. Speciellt ett moment, där Balotelli drog iväg bollen med klacken istället för att skjuta, upprörde manager Mancini. "Jag hoppas att han lär sig en läxa.", säger Mancini. Fan vet. Balotelli slängde vattenflaskor omkring sig, och satt och surade i avbytarbåset. Och när andra halvlek satte igång så fanns inte Balotelli på plats.
"Du måste hela tiden vara professionell och koncentrerad, i fotboll. Jag tyckte inte att Mario var det idag.", avslutade Mancini.