TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 4 juli 2012

AVB is a yiddo.

Ja, det blev ju så. Ingen blixt från klar himmel, direkt. Snarare har det varit en fråga om när det skulle bli klart och officiellt. Nu är det i alla fall så, och Tottenham Hotspur FC tränas nästa år av André Villas-Boas.
Villas-Boas är faktiskt några månader yngre än undertecknad, han är född i oktober 77. Bara den tanken svindlar lite när jag skriver den. Kan man vara manager i en stor klubb i vår ålder? Klart man kan, AVB vann både ligan och Europa League med Porto, redan för några år sedan. Han tog över Chelsea, och där gick det... sådär. Managern lyckades stöta sig rejält med ett gäng ganska inflytelserika spelare i Chelsea. Man petar inte t.ex. Frank Lampard utan att det kommer att betyda något för ens popularitet. Eller, för den delen, hur Chelsea FC spelar fotboll. Med ett tydligt facit i hand så misslyckades AVB i Chelsea. Roberto Di Matteo tog över och förvandlade klubben till f-ckin Champions League-segrare, på bara lite drygt två månader.


Nu gör alltså AVB entré på Spurs Lodge, och snart på White Hart Lane. I klubben som, tack vare Chelseas CL-vinst, nästa säsong missar den finaste turneringen i Europa. Den ironin.
Samtidigt ett revanschläge som heter duga. Jag tror inte direkt att det är leenden, öppna famnar och rosor i famnen som gäller när Tottenham och Chelsea möts, säsongen 2012/13. Det är det förstås aldrig, men nu får vi en extra krydda i den anrättningen.


Hur det kommer att gå? Inte en aning. Men att AVB har kompetens behöver vi inte tvivla på. Lyckas han dessutom hålla sig god vän med tongivande spelare i Tottenham, så visst kan han och klubben lyckas riktigt bra. Det spelarmaterialet har Spurs, det vet vi. Men det är också en helvändning från det som har gjort Spurs till en topp 4-klubb. Exit Harry Redknapp, enter Andé Villas-Boas. Ett byte mellan Tories och Labour skulle förmodligen märkas mindre, i vissa avseenden.


P.S. Bara så där i förbifarten så ser jag nu att det verkar som om Tottenham har bytt tröjsponsor. Exit Puma, enter Under Armour. Det blåser förändringens vindar i Norra London. Ja, inte i lite mindre norr, då. Där tuggar en välbekant fransman vidare. For now. D.S

Inga kommentarer: