TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 9 juli 2012

Konsten att göra sig omöjlig?

Ja, vad skall vi annars kalla Robin van Persies utspel, från förra veckan, där han förklarade att han inte kommer att förlänga det avtal han har med Arsenal (som löper ett år till)? Spelaren själv vet att han är inne på sitt sista år nu, Arsenal vet det också, Arsene Wenger vet det, fansen vet det. Vill man att en sådan kille spelar, på bekostnad av någon som har längre avtal och tydligare ambitioner? Tveksamt.
Inget annat än att van Persie säljs till City, Real Madrid, Barcelona eller liknande, känns rimligt nu. Holländaren har gjort sig omöjlig.


Van Persie var i sitt uttalande så respektfull som han kunde, både mot klubben Arsenal och tränare Wenger. Förklarade hur mycket han har älskat sina år där, hur han har vuxit från pojke till man. Men att han samtidigt är osäker på var klubben vill, och att han önskar höga ambitioner och jakt på titlar. 


Självklart är det ett tufft slag för vilket fotbollslag som helst, att tappa en spelare av den här kalibern. Men bättre att casha in några pengar alls den här sommaren, än att dras med en nedstämd van Persie som redan har bestämt sig för att dra till nytt ställe om senast ett år.
Bättre att fylla på med andra spelare som vill något med klubben. Som är hungriga i jakt på segrar och i framtiden också kanske titlar.

Inga kommentarer: