TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 5 juli 2012

Twittrande rasist blir föremål för polisutredning

Efter att Ashley Cole och Ashley Young missat sina straffar, vilket medförde att det engelska landslaget slogs ut ur årets EM, rann det över för en engelsk medborgare. I skydd av nätets anonymitet kablade den förgrymmade engelsmannen ut rasistiska meddelanden om de bägge spelarna på det sociala nätverket twitter; något han, eller hon, nu får ångra då det hela blivit ett fall för den engelska poliskåren.
Engelska fotbollsförbundet gick snabbt ut och kallade det hela för smaklöst och oacceptabelt, vilket fick twittraren att dra öronen åt sig och försöka släta över det hela;
"Allt jag har att säga är att det var ett enkelt skämt, och att ni måste lära er att slappna av. Polisen vet att jag bara skojade och dom kommer förhoppningsvis släppa det hela..."
Polisen i West Midlands, som har ett eget twitterkonto, var dock av annan mening, och svarade användaren:
"Fel! Dina kommentarer kan bryta mot allmän ordning. Vi har anvisat de utsatta i hur de anmäler det inträffade till polisen."

Då den anklagades, eller i alla fall dennes konto och dator, verkar befinna sig i London har det hela blivit ett fall för Londons Metropolitan Police. En talesman för polisen säger:
"Vi är medvetna om att det skall ha förekommit rasistiska kommentarer på Twitter efter straffslagningen, och har i samband med detta påbörjat en utredning."
En talesman på Twitter låter meddela att det finns klara regler som reglerar beteende och uppförande på nätverket, och att man kommer följa upp alla anmälningar om att dessa har brutits. Det finns dock begränsande omständigheter till att användarinnehåll skall utsättas för censur, dessa innefattar bland andra kriminella aktiviteter och direkta hot om våld.
Inga arresteringar skall, än så länge, ha skett.

2 kommentarer:

Överproportioner sa...

Helt oacceptabelt. Helt fruktansvärt. Sätt in varenda resurs som finns för att få tag på denna hemska människa. Lägg ner mordfall,våldtäkter och rån. Ta rasisten. NU!

Hansson, Malmö sa...

Bakgrunden till artikeln är hämtad från BBC eller? Sosse/vänster/liberal kanal a´la Aftonbladet och SVT. Enkelspårig propaganda. Seriöst, finns det inget viktigare att skriva om för media? Man blir trött.