TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 10 juli 2012

Fingrarna i syltburken.

Det är ju ett ganska välkänt faktum och en bekant regel, att fotbollsspelare inte får betta på matcher de själva, eller egna lagen, deltar i. Nu vet vi inte alls ifall så är fallet, och detta kan mycket väl vara en storm i ett litet vattenglas. Men.


Arsenals Jack Wilshere har fått en varning från Uefa, sedan han twittrade att lagkamraten Frimpong var "worth a cheeky 10 pounds", som förste målgörare när Arsenal mötte Olympiakos i CL, i december 2011. Han twittrade också efter matchen att "Frimmy var väldigt nära att ge mig vinst där", efter att Frimpong missat i ett bra läge.


I efterhand meddelade Jack Wilshere att han visst är medveten om reglerna, och att det hela bara var ett skämt. Och det kan ju tyckas vara just det, ett oskyldigt skämt. Samtidigt är det rätt onödigt att utsätta sig för risken att få ögonen på sig. Spelskandaler i fotbollen har vi liksom sett nog av.
Dessutom lär det inte gå någon nöd på unge Wilshere. I alla fall inte så att han måste hoppas på Fru Fortuna (eller målglada lagkamrater...) för att sätta mat på bordet.

Inga kommentarer: