TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 juli 2012

Lite mer konstgräs framöver.

Vi har varit inne på det tidigare, här på TLC. Och nu har FA beslutat att godkänna spel på konstgräs, i viss begränsad utsträckning. Beslutet innebär att kvalificeringsomgångarna till FA cupen samt Womens FA cup och FA Trophy, får spelas på konstgräs. När det gäller FA cupens huvudomgångar är det dock enbart naturgräs som gäller, också framöver.
För den klubb som har konstgräsplan, och som eventuellt når den första omgången i FA cupen efter lyckat kval. För den klubben kommer det att bli spel på annan ort och annan arena, med riktigt gräs.


Man har också undersökt intresset och röstat om eventuell användning av konstgräs också i League One, League Two och Championship. Men förutom positiva tongångar bland klubbarna i League Two, så är en klar majoritet fortsatt emot att konstgräs skall tillåtas. 
Vad det handlar om? Ja, det skrivs aldrig ut. Men en inte alltför vågad gissning stavas pengar. Det är såklart dyrt att hålla sig med naturgräs, speciellt om man vill ha en bra standard på det. Något som då avspeglar sig i att mindre klubbar i lägre divisioner är mer positivt inställda till konstgräs och vad det innebär i minskade underhållskostnader.


Som åskådare kommer jag alltid att föredra naturgräs. Och dessutom nästan se sporten som en helt annan, när den spelas på konstgräs. Men så har jag kallats bakåtsträvande mer än en gång, också.

Inga kommentarer: