TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 22 juli 2012

Kejsarens nya kläder, 2012/13-edition.

Som varje år så släpper klubbarna i Premier League sina nya tröjor till försäljning (för det är ju trots allt vad det handlar om), några veckor innan seriestart. The Sun har en utmärkt artikel i ämnet, som visar samtliga lags nya tröjor.


TLC är ju mode-connaiseurer av högsta snitt, och önskar därför kommentera följande:

  • Ingen kommer att göra mål på Arsenal. Med den färgen på målvaktströjan så kommer burväktaren fungera som en bullseye i dart, eller ett rött skynke för en tjur. Alltså något som alla siktar på.
  • Det turkosa på Chelseas bortatröja ser ut som något som har blekts efter 234 tvättar.
  • Svarta bortatröjor är alltid rätt. Bra där, Wigan och Everton.
  • På Liverpools tredjetröja sitter något tribalmönster, på ärmarna. All respekt, men det var modernt för kanske 11 år sedan. Och har inte blivit kult riktigt ännu. 
  • Vinrött är också alltid stiligt. Men skall Kompany verkligen spela i chinos, i år?
  • Reklamblaffor förstör alltid tröjorna. Men det finns grader i helvetet. Eller vad säger ni, Newcastle, Norwich och QPR?
Precis som vanligt kommer det att säljas mängder med tröjor. Och det är faktiskt en höjdpunkt varje år, med de här släppen, tycker jag. Snyggast? Ja, bland hemmatröjorna gillar jag Nog Man Citys bäst, med de svarta detaljerna. Bland bortatröjorna tycker jag att Evertons och Southamptons är stiligast. Spurs mörkt mörkt blå är inte dum, den heller.

Inga kommentarer: