TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 april 2013

Brighton har tröttnat på bögsångerna

Brighton är inte bara en populär sommarstad och en Championshipklubb i fotboll. Man titulerar sig också som "Englands homostad" med tanke på det stora antalet homoklubbar och barer. Detta gör att Brighton som fotbollsklubb får ta över manteln då man gästas eller spelar på bortaplan. Nidramsor om bögar och flator mot Brighton hörs ofta. "Does your boyfriend know you´re here" och "You´re just a town full of faggots" är några av de sånger som motståndarnas supportrar sjunger. Sånger som inte uppskattas av Brighton och dess supportrar.
Brighton fans
En undersökning som gjortsav Brighton and Hove Supporters Club (BHASC) och Gay Football Supporters' Network (GFSN) visar att klubben och dess supportrar utsetts för homofobiska ramsor 57 % av säsongen. Mer än varannan match. Det uppger idag BBC Sport. De två kränkta grupperna har därför skickat in en rapport till FA. Man vill att FA tar tag i problemet och vidtar samma åtgärder som man gör mot rasism. Nolltolerans. Nyheten får supportrar runt om i England att reagera på många olika sätt. Många är dem som tycker att det gått över styr. Signaturen Jason på Englands landslagsforum menar på att; "-Vad man än säger, gör och sjunger nuförtiden så verkar man trampa någon eller några på tårna. Dessa sånger har sjungits i årtionden utan att folk har reagerat. Men i en tid av lättkränkthet så kommer den ena efter andra moralpredikningen och tillrättavisningen. Vad är nästa drag?".
Crazy Hammer skriver på ett West Ham-forum; "Läktarsånger är aldrig rumsrena. Då dessa blir det är det en dolkstöt i supporterkulturen. Skall man ta hänsyn till allt och alla så kan man lika gärna skrota ståplats och införa en tennispublik."
Åsikterna delar som sagt England. Hur FA kommer att hantera saken kan bli intressant att se.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Crazy Hammer kanske inte vet om att ståplats är skrotad sedan länge och tennispublkiken ett faktum sedan milleniumskiftet ...

Anonym sa...

I am now not positive the place you are getting your
information, however good topic. I needs to spend some time finding out more
or figuring out more. Thank you for great information I was on the lookout for
this info for my mission.

Feel free to visit my site how to get rid of stretch marks

Jesper Lindgren. Stockholm. sa...

Hoppas det kommer en rese berättelse från eran resa till Wembley väldigt fort. Trotts den tråkiga 2-0 förlusten för Southend är det en upplevelse jag och kollegorna gärna vill läsa om. Tack för en underbar blogg

Anonym sa...

It's nearly impossible to find educated people about this topic, however, you sound like you know what you're talking about!

Thanks

my weblog :: How to get rid of stretch marks