TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 25 april 2013

Lilla Yeovil har aldrig varit större

Yeovil har gjort en storslagen säsong. Den bästa i klubbens historia sett till tabellplacering. Somerset-klubben är med en match kvar att spela på fjärdeplats och ser fram emot kval till Championship. Det är stort i den lilla klubben som bara för några säsonger sedan spelade i Non League.

Säsongens framgångar kan man tacka sin anfallare Paddy Madden för. Den 23-årige irländaren är den bidragande orsaken till kanonsäsongen. Med sina 23 mål leder han skytteligan i League One och lär också vinna den. Madden som inledde fotbollskarriären hemma på Irland i den lokala klubben Bohemians värvades till England av Carlisle 2011. 32 matcher på två år och mestadels bänknötare. Carlisle såg ingen framtid i Madden och styrelsen menade på att Madden "inte kunde utvecklas mer".

På free-transfer lämnade han Cumbria och flyttade söderut till Yeovil. Resten är god historia. Madden har bevisat motsatsen till vad Carlisle spådde. Hans manager i Yeovil öser efter varje match denna säsongen beröm över anfallaren; "Madden är Matchens Lirare hela säsongen. En fullkomligt fullständig lirare utan att ha kostat oss en penny. Det blir inte bättre än så.", sade manager Gary Johnson till Radio Somerset i veckan. I Madden har Yeovil ekonomin säkrad och drömmen om Championship lever.

Inga kommentarer: