måndag 1 april 2013

Idag i historien

För 42 år sedan, den 1 april 1971, ville en förvaltningskommitté göra om i engelsk fotboll och presenterade förslaget om att ta in 12 nya klubbar i Football League samt reformera divisionerna till regionala delar. Samtliga klubbar i  tredje  och fjärdedivisionerna avvisade förslaget och förvaltningskommittén tvingades backa tillbaka.
***
Den fjärde månadens första dag 1995 skulle bli historisk på Hillsborough då hemmalaget Sheffield Wednesday hemmaföll med hela 7-1 i Premier League-mötet mot Nottingham Forest. Förlusten skulle komma att bli alla tiders största hemmaförlust för Owls och de flesta på Hillsborough trodde inte sina ögon. Managern David Pleat suckade uppgivet och tog sig för pannan då lokal media intervjuade honom;
"-Säg att detta är ett april-skämt. Då känns allting mer realistiskt."
***
När Exeter City den 1 april 1991 hemmaslog Rotherham i Division Three med 4-2 så vände hemmalaget 0-2 i 86:e minuten till seger. Fyra mål på lika många minuter. Rotherhams manager och bänk reste sig och gick då hemmalaget kvitterade; "-Jag visste att det skulle gå mot förlust. Man stoppar inte ett sådant flyt. Fyra mål på fyra chanser under loppet av fyra minuter. Det finns inte.", sa Rotherhams manager Phil Henson till media dagen efter.