TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 1 april 2013

Mörka och ljusa tider väntar alla

Hoppsan, vad tiden går fort. Redan april. Årets fjärde månad, klockan framställd till sommartid och Allsvenskan har sparkat igång, Superettan drar igång nästa helg och i Storbritannien börjar man urskilja troliga vinnare och nedflyttningssgäng. Redan i helgen stod det klart att AFC Telford åkte ur Blue Square Premier. Shropshire-klubben har varit på dekis hela säsongen och moralen från styrelse och ner till supporterleden har varit låg. 

Efter helgens besked om nedflyttning meddelade flera supportrar att man bojkottar klubben så länge som styrelsen sitter kvar. Samma styrelse har inga planer på att röra på sig. Därför lär nästa säsong bli mer gles och grå på New Bucks Head än en klubb som söker direktuppflyttning och revansch. Sångerna ebbar ut? Det håller de på att göra på flera arenor i England efter hot från vakter och polis. TLC fick ett mail i dagarna från en läsare som bevittnat ett flertal matcher i Greater Manchester under början av mars. 

Hans beskrivning var oroväckande; "-Man kastade ut supportrar som halvreste sig upp och som sjöng sånger som innehöll såkallat fult språk. Vart är vi på väg?" Ja, det är fler än vara "På Spåret" som ställer sig den frågan. Mörka supportertider väntas mer och mer när DMF drar fram med stormsteg. Vad vi vet idag är att vi går mot ljusare tider rent vädermässigt. Det är på tiden och mycket välkommet.

Inga kommentarer: