TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 25 april 2013

Cherries spelar med säkra kortAFC Bournemouth har, för andra gången i historien - senast var 1987 - tagit sig till Championship.
Naturligtvis ett jättekliv för den lilla sydkustklubben, som med förhoppningar ser fram emot kommande säsong.
Klubbens ordförande, Eddie Mitchell, medger att man kommer vara en liten aktör i ligan, men har inga som helst planer på att åka ur igen.
Tvärtom tar man nu sikte på framtiden, och planerar att bygga ut sin arena, Goldsands Stadium, med bortemot 4000 sittplatser.
Man tiodubblar samtidigt sina intäkter, och sitter nu plötsligt med TV-avtal som genererar bortemot 4,5 miljoner pund årligen.

Pengar som kommer väl till pass när det nu måste stärkas upp på spelarsidan inför kommande säsong.
Planen är att satsa pengarna försiktigt.
Klubbens ägare, ryssen Maxim Demin, har investerat stora summor pengar i spelare de senaste åren, och förhoppningsvis skall flera av dessa duga även i den högre divisionen.

Mitchell medger dock att det är klubbens tränare, Eddie Howe, som kommer ha sista ordet när det gäller spelartruppen.
Howe själv säger till BBC att
"-Vi kommer ha flera klubbar med lönekostnader som slår oss med hästlängder. Vi är långt ner i näringskedjan, och måste tänka efter både en och två gånger när vi gör affär och med laget vid ställer på plan. Det är en stor utmaning, och vi skall ta emot den med öppna armar snarare än att låta oss skrämmas av den".

Inga kommentarer: