TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 25 april 2013

Colchester sneglar neråt i systemet, men räds inte relegering

Colchester Uniteds säsong har varit urusel. Lyckas man inte få med sig minst en poäng i helgens match mot Carlisle United så är den fyraåriga sejouren i League One slut, och man halkar ytterligare ett pinnhål ner i divisionerna.
Klubben har haft det motigt de senaste två säsongerna, och mycket tid och energi har lagts på att få ändarna att mötas. Man har fått göra stora finansiella nedskärningar och börjat satsa mer på egenhändigt framtagna talanger, vilket i sin tur har litt till att klubben satsat på en ny träningsanläggning.

Spelet har dock inte funkat alls. Redan i september fick tränaren John Ward packa väskan, och hans efterträdare Joe Dunne har därefter kämpat förtvivlat i divisionens bottenskikt.
Inför helgens omgång är det egentligen bara Scunthorpe som kan stjälpa Colchester.
Scunthorpe måste då vinna med minst tre mål mot Swindon (som ångar på för uppflyttning), samtidigt som Colchester måste förlora sin match.

Robbie Cowling, ordförande i Colchester United säger till BBC att en relegation förvisso vore ett enormt bakslag, men att man ändå planerat inför att det värsta kan hända.
"-Men det kommer inte att ruinera oss, så som det skulle kunna ruinera andra klubbar."

Frågan är om klubbens supportrar håller med, eller om huvuden får rulla redan på söndag morgon.

Inga kommentarer: