TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 april 2013

Henning Berg kompenseras av Rovers

Norrmannen Henning Berg skriver den 31 oktober 2012 på ett treårskontrakt med Blackburn Rovers. 57 dagar senare, den 27 december, meddelar klubbens managing director Derek Shaw att Berg får sparken.
Tre raka förluster, är anledningen. 43-årige Berg kände sig sviken. Han hade bett om tålamod ifrån styrelsen; "-Det går inte att skapa framgång ur kaos på nolltid", skall han ha sagt då han blev uppkallad till Derek Shaw. Direktören lyssnade inte på Berg. Arrogansen var övermäktig, ögonkontakten fanns inte då han blev tillsagd att ta sina prylar och lämna Ewood Park.
Henning Berg
Berg gick vidare till domstol med ärendet efter att ha ansett sig vara ett fall för kontraktsbrott. Idag vann han målet.  Rovers döms att betala sammanlagt 2,45 miljoner pund till norrmannen. En av anledningarna till att Berg vann tvisten var att Rovers agerat utan ägarna Venkys tillstånd och vetskap. Det var alltså Derek Shaws beslut, beslut som direktören inte skall få ta. TLC känner vibbar från den klassiska filmen Robin Hood där den maktgalne Prins John styr brodern Rikard Lejonhjärtas England medans denne är ute på korståg. 

Ära, girighet och maktmissbruk i förarsätet. Shaw ser sin chans att kunna briljera, styra och ställa och banna alla som opponerar sig. Venkys är nu tillbaka på kontoret. Shaw då? Han har fått lämna klubben. "I skam", som en presstalesman för klubben har sagt. Verkligheten har hunnit ikapp ännu en man med för stor kostym och oproportionerliga ambitioner. Även i den moderna fotbollen finns det regler som är till för att följas.

Inga kommentarer: