TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 22 april 2013

Guy Whittingham - Corporal Punishment

42 mål under en säsong är bra utdelning. En målform som räcker till skytteligavinst och en plats i rekordboken. Guy Whittingham gjorde säsongen 1992/93 42 mål för Portsmouth, sammanlagt 99 mål under tre sejourer och under sju år. Just säsongen 92/93 var den bästa under den idag 49-årige anfallarens karriär och en utdelning som skulle föra honom till Pompeys topp som den bästa målskytten under en säsong.
Whittingham gav järnet alla matcher och var hård. Karriären startade 1988 i Yeovil efter att Guy tjänstgjort i British Army. Året efter värvades han till Pompey. 

Där ledde han sina medspelare med samma militära disciplin som den som var i armén. Han var först på träning och sist att lämna den. Den som avvek eller hade attitydsproblem fick snabbt lära sig veta hut. Han kallades "Corporal Punishment" av lagkamraterna för att han alltid gav tillbaka på alla oförrätter och hårda närkamper. Den hårda disciplinen och mentaliteten gav utdelningen. Guy hade höga krav på sig själv. Kanske rent av för höga? Då han mottog priset som skytteligavinnare säsongen 92/93 gjorde han det smått bitter. Till prisutdelaren sa han vid överlämnandet av pokalen; "-Mitt mål var att göra 50 eller fler mål denna säsong". Guy var aldrig nöjd. Han ville ha mer. TLC kan bara fantisera om anfallarens tvångstankesätt, självbestraffning och bitterhet efter att ha lämnat Pompey med ett mål ifrån tresiffrigt. Man kallas inte Corporal Punishment för inte.

Inga kommentarer: