TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 april 2013

Utmanaren från Carlisle och det keltiska arvet

Celtic Nation FC. Så heter klubben som har arenan Gillford Park som hemmaplan. Northern League One-klubben från Carlisle har i Gillford Park en av amatörfotbollens bästa anläggningar och det kan man tacka den amerikanske sponsorn för. Multimiljonären Frank Lynch började förra året att pumpa in pund i Carlisle-klubben, utökade faciliteterna, renoverade och handlade in tre f.d Football League-spelare till truppen. Det gav frukt. Man hamnade på andraplats i Northern League Two och flyttades upp. 

Tanken är att denna resa skall fortsätta. "-Jag drömmer om derbyn mot Carlisle United. I ligaspel", säger klubbens ordförande och tillika manager Steve Skinner. Vägen dit är lång men hoppet finns för den unga klubben. CNFC grundades 2004, då under namnet Gillford Park Spartans och har gått den långa vägen. Man är vana att vandra rakt uppåt i seriesystemet. Football League i sikte? Med kapitalstarke Frank Lynch så är drömmen möjlig. Namnet Celtic Nation är både udda och ifrågasättande. En flört med Glasgowklubben några mil norröver? Inte alls. Namnet myntades efter att platsen som Gillford Park idag ligger på förr i tiden var en tingplats för de keltiska stammarna i regionen och har ingenting med dagens Glasgow Celtic att göra. Man har dock samma färger. 

Idag råder det dessvärre sorg på Gillford Park. Inför 40 betalande åskådare så förlorade man med 1-0 mot Dunston UTS. Klubben huserar på en tiondeplats i serien med 51 poäng. Det är hela 49 poäng upp till serieledarna Darlington 1883 som skrapat ihop sanslösa 100 poäng på 38 matcher. Man lär därför få vänta en säsong för att vara med och slåss om seriesegern.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej

Vet du vilka regler som gäller för uppflyttning på denna nivå..?
Spennymoor Town vann ju ligan ifjol(kan mycket väl vinna igen,9 matcher tillgodo..) men spelar kvar...Tror det var så att dom inte ville gå upp (det är ju en ekonomisk risk..)Kan 2:an då gå upp eller hur är gången...?

//Peter