TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 26 juni 2013

En pissig dag på jobbet...

...blev det för Fleetwood Towns mittfältare Gerard Kinsella, som den 5:e februari i år lämnade positivt urinprov för den anabola steroiden Nandrolon. 
Enligt 21-åringen fanns det dock en helt naturlig förklaring till det inträffade;
Hans kusin, taxichauffören Neil Kinsella, hade gett honom två sprutor med okänt innehåll, då Gerard hade problem med krämpor i ena skuldran.

Kusin Neal, i sin tur, förklarade för FA att han inte hade en aning att det "Durabolin" han använde som smärtstillande hemma var samma sak som det dopingklassade preparatet Nandrolon.De två injektionerna, som togs två dagar i sträck i december förra året, resulterade i två års avstängning för unge Kinsella, som har ett förflutet i Evertons ungdomsakademi, och FA var noggranna med att klargöra att han är "synnerligen skyldig till överträdelsen" då han varken brytt sig om att kolla upp vad det var för substans han behandlades med, eller om den ens var tillåten.

Kinsella stängs av i två år från och med dagen då det positiva testresultatet lämnades in, och får därmed inte spela igen förrän februari 2015.
Fleetwood Town, som har kontrakt med Kinsella i ytterligare ett år, lovar att komma med ett uttalande men vill inte säga något om när det kommer.

Inga kommentarer: