TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 26 juni 2013

Upp till bevis!

Macclesfield Town, som spelar i Blue Square Premier, erbjuder en plats i laget, och spel i en ligamatch eller cupmatch, för £ 20 000. Klubben är i ekonomisk knipa, och behöver få in 100 000 pund till augusti, och man hoppas att detta kan vara en del i den insamlingen.

Man kommer dock bara överväga att ta in herrar mellan 18 och 35, som dessutom skall ha en fysik som är bra. Undertecknad klarar alltså inte kraven, med sina 36 år...
Klubben har också varit ganska noggranna med att påpeka att det handlar om ett tio minuters inhopp, i ett läge av en match där det inte skall behöva påverka så mycket. Men visst håller man tummarna för att den som får (betala för) chansen, verkligen skall få påverkan?

En av klubbens ledare, Andy Scott, uttalar sig i frågan: "Vi har inte Manchester Uniteds bankbok. Vi har Macclesfield Towns bankbok. Och läget är minst sagt akut. Om det hade varit bättre hade vi antagligen inte ens övervägt det här alternativet. Men samtidigt är det en fantastisk chans för någon att få ta del av en historisk händelse, i engelsk fotboll. Vi kommer förstås inte att göra bytet ifall läget i matchen är tight, 1-1 med tio minuter kvar i en stor cup-match, eller liknande. Men säg att vi leder med 3-0 i samma läge, och managern känner att det funkar. Då kommer det att bli en fantastisk upplevelse för den som får göra det.".

Scott fortsätter: "Vi vill inte att det här skall bli någon parodi. Då hade vi aldrig gjort det. Men jag tror inte att detta kommer att hindra eller störa laget, tvärt om.".

Macclesfield åkte ur League 2 2012. Man slutade 11 i Blue Square Premier/Conference i våras. Man nådde dock fjärde rundan i FA-cupen, vilket var klubbens bästa resultat någon sin där, och som innebar välkomna pengar in i klubbkassan.

Nu får vi se ifall det går att ta betalt för att få in spelare. Och ifall tesen från läktaren "det där skulle ju min mormor ha gjort bättre", verkligen stämmer.

Inga kommentarer: