TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 27 juni 2013

Nyckeln till framgång är ens historia

Staffordshirestaden Hednesford är mest känd för sin tidigare kolbrytning och att man under Första Världskriget hade militärutbildning för de 250,000 brittiska soldater som slussades till Västfronten. Ur historisk synvinkel en viktig stad. Fotbollsmässigt har man inte satt några vidare avtryck. Förrän den föregående säsongen. Hednesford Town, The Pitmens, tog då steget upp i Conference North via kval och managern Rob Smith hyllades för framgångarna. Då han på frågan ifrån den lokala tidningen skulle säga vem som var klubbens bästa spelare under säsongen så sade han; "Allihop har varit lika bra. Nyckelspelare hela bunten."
File:Hednesford.png
Just benämningen nyckelspelare har en betydande mening i Staffordshireklubben. Town är en av få klubbar i Storbritannien som har namnet på sin arena som symbol i emblemet. Två korslagda nycklar är symbolen för arenan Keys Park men även för ett mörkt förflutet. Det sägs nämligen att gruvarbetare som klagat eller arbetat dåligt under sina skift blev inlåsta i gruvorna under natten och att nycklarna lades demonstrativt i kors utanför gruvdörrens ingång, onåbara. Det fanns de som dog av kyla och hittades med händerna utsträckta efter nycklarna. Den idag 133-åriga klubben hade antagligen denna skrämseltaktik på agendan också då man drog igång verksamheten 1880. "Gnäll inte-gör ditt jobb-eller straffas".
Skall man tro på skrock så får man inte hoppas att manager Smith utövar samma metoder den kommande säsongen i Conference North. Nyckelspelare eller inte.

Inga kommentarer: