TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 19 juni 2013

Större scen - större pengar.

Capital One Cup. Vad är nu det, då? Jo, det är cupen som Exeter City hoppas skall rädda klubben och dess ekonomi. Capital One Cup är dessutom det som vi i svensk folkmun kallar för Ligacupen. Alltså en cup med vissa traditioner, om än inte alls lika starka som FA-cupen. Men allt handlar ju förstås om sponsorer. Ligacupen har genom åren hetat:

  • The Football League Cup (1960-1981)
  • Milk Cup (1981-1986)
  • Littlewoods Cup (1986-1990)
  • Rumbelows Cup (1990-1992)
  • Coca-Cola Cup (1992-1998)
  • Worthington Cup (1998-2003)
  • Carling Cup (2003-2012)

Och sedan 2012 alltså Capital One Cup. Regerande mästare är Swansea, som ju slog Bradford med 5-0 i våras.

Exeter City har lottats mot QPR i den första rundan av kommande säsongs cup. Manager Paul Tisdale har på grund av klubbens ansträngda ekonomi tidigare uttalat sig om att klubben inte har råd med mer än max ett nyförvärv, i sommar. Men med en match mot QPR hoppas alltså League Two-laget Exeter att få lite rätsida på siffrorna. "Det kommer inte att lösa alla våra problem, ekonomin är väldigt ansträngd. Men det kommer definitivt vara en bra hjälp för oss.", säger Julian Tagg som är en av klubbens ledare.
Han fortsätter: "Vi har kanske inte de bästa resultaten, när det kommer till cup-spel. Men vi har definitivt chans i den här matchen. Cupen är alltid cupen, och du vet aldrig vad som händer.".

Exeter hoppas dessutom att matchen mot QPR blir tv-sänd, då det skulle innebära ytterligare pengar in i kassan. Hur som helst så är det en viktig händelse. Och framtiden får utvisa ifall det blir 90 minuter i rampljuset, eller om klubben får ytterligare tid på den lite större scenen.

Inga kommentarer: