TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 20 juni 2013

Kevin Phillips - älskad och hatad

Kevin Phillips är en av Sunderlands populäraste och bästa anfallare genom tiderna. Under sex säsonger (1997-2003) gjorde han 130 mål på 235 matcher. Han blev dessutom bäst i Europa då han säsongen 1999/2000 gjorde 30 mål i Premier League. Målgladast i Europa och fick därmed priset "European Golden Shoe". Han blev också utnämnd till Premier Leagues bästa spelare samma säsong. Här och nu var han som bäst. Storklubbarna hade ögonen på anfallaren. Alla de stora ville köpa. Sunderland väntade bara på det rätta budet. Phillips var Gud på Stadium Of Light. Problemet; han levde på det.
Attityden blev därefter. Många varningar och utvisningar på grund av bristande disciplin gjorde att de stora klubbarna med tiden backade. Även skador hindrade Phillips.

Istället för Old Trafford, Stamford Bridge eller Anfield blev det istället Southampton som 2003 värvade Phillips. 3,25 miljoner pund. En summa som inte ens var i närheten av det värde som fanns på spelaren två säsonger tidigare. Vad hände där? Sunderland skapade sig en publikfavorit, en spelare som pekade fingret åt det mesta. Hatad av motståndarna och dess supportrar och älskad av sina egna. En underhållare. En man som har skapat rubriker. Spelaren som gav Sunderland färg. Phillips brydde sig inte. Han gjorde sitt. Det är priset man fick betala. Vad säger Phillips själv? "Jag ångrar ingenting. Min karriär har varit perfekt" har den idag 39-åriga anfallaren sagt i en intervju med Sunderland Echo. En underhållare har sagt sitt. 

Inga kommentarer: