TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 13 juni 2013

Gräsrotsbonus.

FA har en tidig julklapp (eller skatteåterbäring, som kanske är mer på tapeten nu) till alla 32 non league-klubbar, som deltog i FA-cupens första omgång. Det kommer nämligen att utbetalas en bonus på 11 313 pund per klubb. Pengarna kommer från en slags pott som FA sätter upp. De omspel som sedan spelas i de senare omgångarna, genererar pengar till potten i form av att hemmalagen lägger 5% av sina biljettintäkter för omspelen, till denna pott.

Summan som betalas ut i år är rekordstor. En av klubbarna som får en check skickad är Gloucester City. Colin Peake är anställd hos dem, och säger: "Detta är en av sakerna som FA-cupkommitén anser vara en viktig del av solidariteten inom sporten. Det är också lätt att glömma, för toppklubbarna med gigantiska ekonomier, hur viktiga bonusar som dessa kan vara för oss små-klubbar.".

TLC håller med till punkt och pricka. Det är en snygg gest, och förklarar dessutom till stor del varför omspel är grejen i England. Överallt annars är det tillägg och straffar som gäller, matcherna skall avgöras. Lite (5%) solidaritet har aldrig skadat!

Inga kommentarer: