TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 5 oktober 2010

Bland kiltar och säckpipor

SPL
* Det vanliga i toppen. Celtic och Rangers. Bägge klubbarna har efter 10 omgångar 21 poäng men de grönvita har bättre målskillnad och leder därför serien.
***
* Efter dessa 10 omgångar kan man redan idag utse flipp och flopp. Nykomlingen Inverness är verkligen en glädjespridare som helt orädda slagit sig upp i toppskiktet av skotsk fotboll. En femteplats i dagsläget och en färsk hemmavinst med 2-0 mot självaste Aberdeen från helgen som var.
***
* Floppen kommer från huvudstaden. Den grönvita delen av staden. Hibs är under ytan och snart kanske även under strecket? Det har gått såpass långt att manager Hughes i veckan fick lämna tjänsten. Idag säger ordföranden Rod Petrie att klubben nu söker folk utanför klubben. Det annars så populära valet att välja gamla spelare till managers kan nu därför bli ett minne blott. Hibs har tre raka förluster i ryggen och är vinstlösa sedan den 15 augusti.
***
* St Mirren är dock sämre än Hibs. The Buddys ligger jumboplacerad med endast fyra poäng. Managern Danny Lennon är frustrerad. Inte på spelarna utan istället på det oturliga spelet. Det vill sig inte. Klubben har inte marginalerna eller den rätta turen på sin sida.

Inga kommentarer: