TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 3 oktober 2010

Vilja slår inte alltid klass

League One
Har jag tidigare dissat Southampton och Sheffield Wednesday för deras dåliga prestationer under denna säsongen samtidigt som jag jag kräddat nykomlingarna Bournemouth och Notts County för deras framfart så får jag börja se på saker en aning mer nyanserat nu. Lagen möttes igår och då satte både Saints och Owls ner fötterna en gång för alla. I Saints fall så visade man uppstickarna och formstarka nykomlingen Bournemouth att dessa inte har något att säga till om på sydkusten. The Saints kunde vinna med 2-0 efter två straffmål av skyttekungen Rickie Lambert. Mötet mellan lagen var det första i ligaspel på 50 år. Dessutom vann Saints i Ligacupen tidigare denna säsong vilket behåller styrkeavståndet mellan klubbarna.

I Sheffield Wednesdays fall så heter hjältarna idag Tudgay och Potter. Duon kunde med sina mål ordna en 2-0-seger borta mot Notts County. Det var Hillsborough-klubbens första vinst på fem omgångar oich en mycket viktig sådan. Manager Alan Irvine strålade av lycka efter matchen och menade på att han väntat och längtat efter denna segern en längre tid.
Att sedan både Bournemouth och Notts County fick en spelare vardera utvisad är viktigare för dem än för det större sammanhanget. För oavsett full trupp så kan Owls och Saints en bra dag lägga in en extra växel då det behövs. Det gjorde man igår.

Inga kommentarer: