TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 oktober 2010

Hull City kan få ny ägare

Klubbens ägare Russell Bartlett för samtal med de lokala affärsmännen Assem och Ehab Allam om att sälja den skuldtyngda klubben.
Åren i PL har givit en rejäl baksmälla, skulder på mer än 30 miljoner pund och klubben fick kämpa hårt under sommaren för att undvika administration.

Jimmy Bullard personifierar det ekonomiska vansinnet, enormt skadedrabbad men ändå köpt för ca 5 miljoner pund i januari 2009 från Fulham och på det tillkommer en lön på 50000 pund/vecka. Under de 1 1/2 åren hittills i Hull har det bara blivit 19 matcher för Bullard.....

I somras försökte man mer eller mindre ge bort honom bara för att slippa betala lönen men ingen klubb nappade. Bullards kontrakt med klubben gäller tom sommaren 2013 och det måste vara ett av de sämsta kontrakt som någonsin skrivits.

Hull är bara en i raden av klubbar som drabbats av ekonomiska problem efter nedflyttningen från PL, Leeds, Southampton, Charlton och Sheffield U är andra klubbar som drabbats på liknande sätt och det är ett stort problem för den engelska fotbollen. Skillnaderna mellan divisionerna måste helt enkelt bli mindre!

Bara att hoppas att Hull City kan få nya ägare som kan rädda klubben och på sikt åter sikta mot finrummet Premier League.




2 kommentarer:

Y3 sa...

Vill bara ge dig (Huckerby) lite cred för att ni kör vidare nu medans langham återhämtar sig, gott jobbat!!
MVH
Y3

Anonym sa...

Tummen upp Huckerby! love it.. /Supermac