TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 1 oktober 2010

Månad 10 är här

Då kliver vi in i månad 10. Kallare och kallare blir det ju längre in i hösten vi kommer. Destom varmare i kläderna har spelarna och supportrarna blivit i Storbritannien. I en och en halv månad har man spelat nu och resultaten är givetvis inte som man hade siat om i somras.

Idag skulle Duncan Edwards fyllt 74 år. En av spelarna i den berömda Busby Babes-ligan, Manchester Uniteds gyllena årgång under 1950-talet. Edwards gick dock bort i en ung ålder av 22 år då han tillsammans med resten av Manchester Uniteds trupp flygkraschade i München 1958. Edwards var trots sin unga ålder en komplett spelare. Duktig på allt. Han hann att spela 151 matcher för United och göra 20 mål. I landslaget blev det 18 matcher och 5 mål.
Vila i frid Edwards.

Dagens datum är även födelsedag för den liberianske föredetta fotbollsspelaren George Weah. Den idag 44-årige politikern har ett förflutet som världsspelare i en rad europeeiska toppklubbar men även Chelsea och Manchester City. På elva matcher i Chelsea år 2000 gjorde han fyra mål. Samma säsong blev det sju matcher och ett mål i City.

Idag för 50 år sedan gjorde Charlton-mittfältaren Johnny Summers något som fortfarande är ett oslagbart rekord. I 7-4-segern över Portsmouth så stod Summers för fem av målen. Han hade tre år tidigare i en match gjort samma sak och är därmed historisk om att ha gjort detta i Football League.
***
Trevlig helg på er läsare!

Inga kommentarer: