TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 16 januari 2011

Championship-kollen

Hemmastarka och välorganiserade Doncaster förlorar sällan hemma och då man gör det så är det aldrig med särskilt stora siffror. Igår var dock ett undantagens dag. Förlust hemma mot Reading med 3-0. Gästerna var mer taggade och visade att man är ett lag som skall tampas om en playoff-plats.
***
Mycket storsegrar igår. Leeds krossade jumbolaget Scunthorpe med 4-0 medan Watford och Swansea vann med 3-0 mot Derby respektive Crystal Palace. Just Swansea är ett lag med vind i seglen. Walesarna bytte plats i tabellen med rivalen Cardiff och skuggar nu QPR i toppen endast tre poäng efter förstaplatsen.
***
Millwall fortsätter att vara hemmastarka. Vinst igår mot Ipswich med 2-1 betyder att Bermondseyklubben är obesegrade de nio senaste matcherna i serien. Den goda formen gör även att Kenny Jacketts lejon har sikte på playoff-platserna.
***
Samma goda sikte har Nottingham Forest. Seger igår hemma mot Portsmouth med 2-1. Det såg dock ut att bli en förlust för det röda laget. I den 87 minuten kvitterade man efter självmål av Pompey och strax efter gjorde nyförvärvet Tudgay segermålet. Forest är därmed obesegrade hemma på City Ground sedan september 2009. Hela 32 matcher utan förlust. Respekt.
***
Svennis skrattade förnöjt då hans Everton-lån Yakubu gjorde 1-0 borta mot Leicester. Det såg ut att stå sig. Om inte Ian Hume hade satt käppar i rävhjulet. Anfallaren Humes mål på övertid innebar 1-1. En oerhört viktig poäng för seriens sämsta lag och sur poängförlust för Svennis.
***
Övriga resultat:
Burnley-QPR 0-0
Coventry-Sheffield Utd 0-0
Hull-Barnsley 2-0
Norwich-Cardiff 1-1

Inga kommentarer: