TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 16 januari 2011

Derbydag blev kryssdag

Premier League
Oavgjorda resultat i alla tre derbyna som spelades idag. I Second City Derby mellan Birmingham och Aston Villa gav Roger Johnson sitt City ledningen inför 22,287 åskådare på St Andrews. Villa skulle komma tillbaka och lyckas kvittera i den 73 minuten via James Collins. Poängen betydde mest för Villa som därmed lämnade platsen under nedflyttningsstrecket. Det blåa Birminghamlaget är dock fortfarande bäst i stan en poäng före Villa i tabellen.
***
På Anfield spelades det idag det 215:e Merseysidederbyt. Kenny Dalglish var för första gången på 20 år tillbaka som manager på Anfield, mottog publikens hyllningar och jublade själv då Meireles gav The Reds ledningen. Den höll sig fram tills en minut in i den andra halvleken. Kvitterat genom Distin skulle sex minuter senare bli 2-1 till gästerna då Jermaine Beckford bankade in bollen. Torres som gjorde sin 100 match för Liverpool gick mållös av plan idag men det gjorde inte Kuyt. Holländaren slog in en straff och kvitterade för Liverpool i den 68 minuten. Liverpool har problem trots nya manager samtidigt som avsaknaden av avstängde Gerrard och skadade Carragher gör sig kraftigt påmind. De bägge Merseyside-sönerna är superviktiga för The Reds.
***
Det tredje derbyt som spelades var det uppe i nördöstra delarna av landet. Tyne-Wear derbyt. Undertecknad hade svårt att slappna av till denna viktiga match. Anledningen var att de bägge lagen spelade i randigt och hade svarta shorts. Detta gjorde att matchen stundtals var ett virrvarr i synnerhet vid fasta situationer. Hur tänkte egentligen domaren Howard Webb då han godkände att Newcastle lirade borta i en sådan viktig match i sina hemmatröjor? Hur som helst så tog Magpies ledningen få Kevin Nolan i den andra halvleken gjorde sitt tionde mål för säsongen. Det var just det målet som man trodde skulle räcka till seger för gästerna. Då slog ghananen Asamoah Gyan till. På övertid skickade han in kvitteringen 1-1 och skapade en massiv ljudkuliss på det skönsjungande Stadium Of Light.

Inga kommentarer: