söndag 23 januari 2011

Nytt från Non League

BSP
Blue Square Premier fick igår nya serieledare. Eller kanske inte så nya om man skall vara ärlig. Wimbledon har haft samma sits tidigare under säsongen och ser det bara som utlåning av plasen då Crawley och Luton viljat låna den en stund. Igår blev Southport ett offer för The Dons. Merseyside-klubben kom till Kingsmeadow och fick se sig utskåpade då James Mulley gjorde två av målen i den 5-0-seger som de 3,408 åskådarna på läktarplats fick se.
***
Wimbledons nämnda topprivaler denna säsong är Luton och Crawley. Ingen av dem lyckades med att vinna igår. Crawleys 0-0 borta mot Grimsby fick managern Steve Evans att ilskna till på klubbens skyttekung Matt Tubbs. Evan tyckte att Tubbs varken syntes eller gjorde något. Tubbs var punktmarkerad från matchens första minut och säger idag att han inte kunde göra så mycket annat än att se sina lagkamrater spela med varandra.
***
Luton fick igår 2-2 hemma på Kenilworth Road mot Gateshead. Med tanke på inledningen så skall poängen vara en tröst. Efter 16 minuter hade gästerna tagit ledningen med 2-0. Luton kom tillbaka och gjorde två mål under loppet av 10 minuter. Samtliga fyra mål kom därmed i den första halvleken. Luton har från sin tredjeplats i tabellen tre poäng upp till förstaplatsen.
***
Sedan manager Dean Holdsworth lämnade klubben så har walesarna Newport rasat i tabellen. Det som för några omgångar sedan var en playoff-plats är idag en sjundeplats. Till råga på allt så förlorade man igår mot Rushden & Diamonds med 3-1. Smekmånadernas tid i femte divisionen för nykomlingen ser ut att vara över för Newport.
***
På tal om Wales så är det tredje bästa laget efter Cardiff och Swansea idag Wrexham. Dean Saunders gäng vann igår borta mot Cambridge med 3-1 och ligger åtta poäng från toppen på en trygg fjärdeplats.