TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 11 oktober 2012

Coyle borta från Bolton

Bolton Wanderers går som en gråsten i vatten, och sparkar sin tränare Owen Coyle med omedelbar verkan.
Klubben, som trillade ur Premier League efter förra säsongen, hade som mål att ta sig tillbaka till fotbollens finrum, men ligger nu på en vanhedrande 18:e-plats i The Championship med blott en seger på tio matcher.




Coyle sa, efter lördagens 2-1 förlust mot Millwall, som även dom slåss för överlevnad i ligans nedre regioner, att han såg det som det absoluta lågvattenmärket i karriären som tränare men att han ändå var fast besluten att fortsätta.
Ett möte med klubbens ledning senare står Coyle utan arbete säger han till BBC:

"-Jag har alltid känt mig manad att agera med klubbens bästa i åtanke. Jag hade en fantastisk tid här som spelare, och det har varit ett sant privilegie att få mantla rollen som tränare med. Jag vill tacka alla fans för allt stöd, samt klubbens ordförande Phil Gartside och ägaren Eddie Davies för deras support och vänskapen vi har fått. Och inte minst alla anställda och spelarna, för deras ansträngningar och engagemang"

Phil Gartside säger i ett uttalande på klubbens webbsida:
"-Owen har lagt både själ och hjärta i sitt jobb, såväl på som vid sidan av planen, och hans ledarskap tog oss genom en del verkligt stora prövningar. Men innan säsongen satte vi ett mål, och vi måste komma på rätt spår igen. Det är hög tid för förändring. Jag vill dock noga poängtera hur tacksamma vi är för allt det hårda arbete som Owen och hans team har lagt ner i klubben."

46-årige Coyle kom till Bolton i january 2010, blott ett halvår efter att han tagit Burnley till Premier League. Han lyckades hålla klubben kvar i divisionen efter kvalspel, medan Burnley åkte ur direkt.
Säsongen därpå lyckades man knipa ligans 14:e plats, och tog sig även till semifinal i FA Cupen. Därefter tog det tvärstopp, och när man efter förra säsongen degraderades tog 11 raka år i högsta divisionen slut.

Vem som får axla rollen som huvudtränare är ännu inte klart, men de det ryktas mest om är Mick McCarthy som tidigare tränat Wolves, och Roy Keane.

Tills vidare är det dock de ansvariga för klubbens ungdomsakademi, Jimmy Philips och Sammy Lee, som får dela på passet vid rorskulten.

Inga kommentarer: