TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 18 oktober 2012

Nytt och fräscht - succé för Brighton


Fiskmåsarna från Brighton är för tillfället på en riktigt bra plats. De tillhörde favoriterna inför årets upplaga av Championship och hittills har de levererat då de ligger på en stabil femteplats. Annat var det för bara 3 år sedan. Mittenlag i League 1 och hopplöst fast på en blåsig friidrottssarena med plats för endast 8.500 åskådare. 

Men sedan kom vändningen. Falmer Stadium byggdes och öppnade 2012. I samma veva flyttades laget upp. I dag har man högst publiksnitt i andradivisonen, den imponerande siffran 25.512 personer.

Gamla Whitdean Stadium


Nya Falmer Stadium























Trots att biljettpriserna gått upp med nästan 10 pund sedan flytten så flockas alltså folk till den nya, fräscha arenan. Klubbens VD Paul Barber tror sig veta vad som ligger bakom.

- Priserna ligger i paritet med upplevelsen. Vi är i underhållningsbranschen och ger folk en paketupplevelse. Man ska kunna hänga på arenan före och efter och ta en bit mat. Våra barer har inga bestämda öppettider, säger han till BBC.

Även bortafans får VIP-treatment. Till exempel köptes det in en speciell Yorkshirebryggd öl när Barnsley var på besök. Borta och hemmafans ska umgås och ha det trevligt i Brighton.

- Vi delar ju inte upp våra vardagsrum på grund av lagfärger eller hur?

TLC väntar med spänning på när Millwall kommer på besök...

Inga kommentarer: