TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 25 oktober 2012

Takes one to know one.

Den förre mittfältaren i klubben, Michael Thomas, säger nu att Arsenal måste visa attityd och stärka upp sitt mittfält, ifall de skall lyckas vinna någon titel, närmaste tiden.
"Det känns inte som om laget lyckas hålla någon slags kontinuitet, under en hel säsong. De har inte hårdheten nog att vinna titlar, verkar det som.", säger Thomas.
Thomas själv var i högsta grad bidragande till Arsenals titel 1989, då han på övertid avgjorde matchen mot Liverpool. Och nu har han alltså en del åsikter om vad som inte funkar i dagens Arsenal, och vad man bör göra.
"Cazorla är en fantastisk spelare. Men de behöver någon som kan stänga mittfältet. En Patrick Vieira, så att säga, som kan sköta jobbet. Men det är såklart inte lätt att hitta den typen av spelare.". Thomas fortsätter: "Arsenal kommer att spela fantastiskt fram till, säg, mars. Men när det börjar bli allvar i slutet av säsongen, när det blir kvartsfinaler i cuper och liknande. Då brukar de vika ner sig. Tittar du på lag som Chelsea, United och City så kommer de att köra ända till slutet. Det beror helt på mentalitet och inställning. Jag tror inte att Arsenal är hårda nog, så att säga, för att vinna en titel. Och det är nu helt upp till Wenger att ändra på det.", avslutar Michael Thomas.

Hårda ord, men visst. Arsenal har inte vunnit titlar på länge nu. Men om det beror på inställning eller uteblivna satsningar för att hänga med topplagen. Det låter TLC vara osagt. Klart är dock att det är en viss skillnad nu, jämfört med hur det såg ut för bara 10 år sedan. Briljans i form av Henry, Pires och Ljungberg. Inställning och hårdhet i form av Adams, Winterburn, Vieira och Petit. Och Highbury, för den delen...

Inga kommentarer: