TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 15 oktober 2012

Stökigt värre i Shropshire, men moralpaniken uteblev

Gårdagens shropshirederby mellan Shrewsbury Town och Walsall blev en stökig historia, med bråk och arresteringar både på och utanför arenan.
Totalt 15 personer frihetsberövades, varav sju stycken i samband med ett stort bråk innan matchen, vilket polisen misstänker var planerat på förhand. 




Tre konstaplar var dessutom tvungna att uppsöka läkarvård efter anhållandena, två för skador på benen och en med lättare skador i ansiktet.



Richard Ewels, talesperson för polisdistriktet West Mercia sa till Shropshire News att
"-Polisen var snabbt på plats och skingrade de två grupperna, samt gjorde ett antal arresteringar både på plats och senare under dagen allteftersom gärningsmännen kunde identifieras.
Andra anhållanden gjordes även för smärre förseelser, innehav av narkotika och skadegörelse både inne på och utanför arenan. En person anhölls för hets mot folkgrupp samt att vederbörande bröt mot en gällande avstängning.

Överinspektör Dave McWilliam menade att ett antal personer, redan innan matchen, hade bestämt sig för att ställa till med trubbel, men att polisens ingripande hade hindrat eventuella problem att eskalera till större skala.
Polisen var även snabba att påpeka att majoriteten av åskådarna faktiskt var där för att njuta av matchen och skötte sig föredömligt. Man passade även på att tacka klubbarna för deras ansträngningar att kväsa problemen.

Inga kommentarer: