TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 9 oktober 2012

Swindons transferembargo ger Di Canio ännu gråare hår



Swindon har placerats i ett transferembargo sedan man brutit mot reglerna för Financial Fair Play.
Den informationen fick journalisterna direkt från Di Canio efter Swindons bortavinst mot Bury i lördags.
Reglerna dikterar klart och tydligt hur mycket klubbarna i League One får spendera på löner och sociala avgifter; 65% av sin totala omsättning.
Efter att Swindon värvat James Collins (Shrewsbury) och Troy Archibald-Henville (Exeter) landade klubben på 66,5%, och straffet var ett faktum.

Swindons ordförande Jeremy Wray menar att man missförstått reglementet, och att man trodde att man skulle få dela upp betalningen på två gånger över 12 månader, vilket i sin tur hade medfört att man hade kunnat ta en del av beloppet på nästa års budget - något en FA-tribunal inte höll med om.
"-Hade detta inträffat under ett transferfönster hade det inte varit några problem, då hade vi ju kunnat sälja en spelare och avvärjt det hela. Men så är det nu inte, och detta blir en nöt vår styrelse får försöka knäcka", säger Wray till BBC.

Di Canio ser inte fullt lika muntert på det inträffade. Han är frustrerad över situationen, och ser ett hinder i målsättningen i att klara två raka avancemang.
"-Jag hoppas att läget förändrar sig framöver, annars kan vi stå inför ett mycket stort problem. Jag förblir den samme Paolo. Ordföranden förblir samme ordförande. Vi vill alla gå upp och kämpa för nya segrar, men med två eller tre spelare på skadelistan blir det väldigt tufft. Jag är orolig över att planen vi satte för 16 månader sedan kan komma att ändras. Om vi vill att laget klarar uppflyttning måste vi häva embargot!" säger tränaren.

Wray behåller dock lugnet, trots Di Canios orosmoln.
"-Vi vet alla hur ärlig Paolo tycker om att vara. En av hans spelare har blivit skadad, och nu känner han att han måste kunna köpa in förstärkningar för att kunna lyckas på den nivå vi nu befinner oss.
Det är ingen fara, och det har absolut inte lett till någon friktion mellan vår tränarstab och styrelse. Jag tror inte ens det finns någon anledning för våra fans att oroa sig överhuvud taget. 

Inga kommentarer: