TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 31 mars 2013

Paolo Di Canio tar över Sunderland


När Sunderland efter gårdagens 1-0 förlust hemma mot Manchester United sparkade tränaren Martin O'Neill började spekulationerna. Roberto Di Matteo, Steven McClaren och Mark Hughes nämndes alla när klubben gjorde klart att man ville ha in den nye tränaren så fort som möjligt.

Ikväll presenterade klubben den nye tränaren och han kliver in på träningsanläggningen redan imorgon. Mannen som ska göra det är ingen mindre än den gamle West Ham-legenden Paolo Di Canio som skrivit på ett kontrakt på 2,5 år till sommaren 2015. Den 44-årige hetlevrade italienaren har en begränsad meritlista som tränare där den främsta meriten är en period hos Swindon Town som slutade med att han fick lämna efter bråk med ledningen.

Första reaktionen på anställningen kom inte från media utan från klubbens egna vice-chairman. David Miliband, den tidigare utrikesministern, meddelade på sin hemsida att han lämnar klubben på grund av Di Canios bakgrund som fascist. Di Canio berör och från och med nu kommer han göra det i världens bästa liga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch jag skäms på min klubbs räkning.....
Vad är mänskligheten på väg...???

Rodney sa...

Äntligen lite färg på gråa Sunderland. Den klubben behöver en färgstark profil med åsikter - Välkommen DiCanio.