TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 september 2008

Blackburn Rovers har gått och blivit ett bårhus
BBC uppger att David Dunn, Vince Grella och nyförvärvet Paul Robinson kommer att vara indisponibla för spel de kommande veckorna.
Ett tungt slag mot ett intetsägande lag.
Blackburn Rovers tillhör inte mina favoriter.Grått lag i blåvita tröjor ifrån en sömnig industristad med glesa läktare. Med andra ord så är dem vana vid motgångar.

Läser vidare att serieledarna Chelsea lättar på sin stjärnspäckade trupp.
Helsingborg har sonderat terrängen och tydligen funnit vad man letat efter länge.
Sam Tillen.
Den okända Sam Tillen lämnade Chelsea 2005 efter att inte lyckats ta en plats i A-laget och i stället prövade han sin lycka i Brentford där det gick bra, men han valde ändå att lämna klubben tidigare i år för spel på Island i Fram Reykjavik.
Nu ser sejouren även där ut att bli kortvarig för vänsterkantsspelare, som även vikarierat som högerkantsspelare. Detta faktum torde väl glädja alla anglofila gröthalsar vid sundet.

The Championship är riktigt svårtippad.
Givna topplag storvinner hemma för att åka på däng i nästa omgång så att skjortan står rätt ut.
Inte konstigt att man aldrig får in 13 rätt på tipset.
QPR har inlett serien bra. Man lever upp till ägarnas förväntningar och har tagit ett par fina skalper. Storsegrar på hemmaplan mot bland annat Southampton och en tung skalp borta mot Aston Villa i cupen avrundades i helgen med en 2-0 förlust hemma mot Derby.
Med dagens cuplottning mot Manchester United som går av stapeln i November så verkar det vara jojo-varning på laget. Men förlorar man hemma mot Derby och vinner borta mot Villa så kan allt inträffa.

Ena veckan 6-0 mot Sheffield United i cupen och nästa vecka förlust hemma på Emirates mot nykomlingen Hull. Tigrarna trotsade alla experters tips,råd och rön och vann välförtjänt med
2-1. Efter att ha ögnat igenom The Times hemsida verkar det vara som så att Arsenal anser sig vara segrare innan matchen har börjat. Men det finns de som inte är lika nonchalanta.
Kolo Toure är en utav de spelarna som sträckte ut ett varnande finger, men snabbt fick dra tillbaka det igen. "I was scared to play against Hull" säger han till tidningen och menar att självgodheten blev Arsenals straff. Rätt åt dem.
Premier League är världens bästa liga och inget lag är dåligt.
Att på förhand ställa ut skorna och se trepoängaren framför sig är oerhört naivt.
Hull och Stoke kommer att fortsätta sätta käppar i hjulen och vara en nagel i ögat.
Det unnar jag dem och det förtjänar dem också.
Storhet går före fall. Även för den mest blåögt naive.

Inga kommentarer: