TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 september 2008

Reklam och annat kommersiellt!

I förra veckan gick Storbritanniens tredje största reseföretag, XL Leisure Group i konkurs.
XL som var huvudsponsor till West Ham hade inför säsongen sponsrat 2,5 miljoner pund (ca 30 miljoner sek)om året på klubben för att ha namnet på dess matchställ.
I dagens match mot Newcastle kunde man se den annars så vackra vinrödljusblåa tröjan nedsmutsad med en sifferblaffa.Nu var visserligen XL ingen vidare snygg reklam heller för den delen, men man kan ju tycka att ledningen hellre borde ha föredragit ett rent matchställ istället för något plumpt.
På tal om West Ham och dess sponorer så har dessa genom de senaste åren haft dubbla budskap av humoristisk karaktär. Jobserve sponsrade klubben i början av seklet. Arbetslösheten i stadsdelen är stor.På ´90-talet var skomärket Doc Martens klubbens sponsor. Doc Martens gjorde stålhättade kängor som var symboliskt med blandannat Skinheadkulturen vilket det fanns en hel del av inom West Ham leden.
XL är ju även som alla känner till förkortningen för extra large. Något som många engelsmän är.

Någon som inte var tjock idag var nyförvärvet Di Michelle. Värvad från Torino och har gjort en imponerande start i West Ham. I dagens match visade han upp sig från sin bästa sidan inför ögonen på landsmannen och nye managern Gianfranco Zola. Bra löpningar,teknik och näsa för målskytte. Newcastle tvingades på knä med 3-1 i baken och den balans som Keegan började få med klubben tills han fick sparken verkar vara helt borta. Med Chris Hughton som tillfällig manager var laget stundtals helt under isen. Hughton som tidigare varit assisternade manager i Tottenham,Irländska landslaget och haft en coachroll i Newcastle såg förvirrad ut på tv-bilderna.
Ägaren Mike Ashley har gjort klubben stor skada på senare tid och utsatt supportrarna för en psykisk misshandel av sällan skådat slag. Klubben är till försäljning och Microsofts Bill Gates är tillsammans med Dubai Investment Capital och Singapore baserade företaget Profitable Group, spekulanter.
Det sistnämnda företaget har en engelsman i ledningen. Ingen mindre än den forne Liverpoolspelaren Steve McMahon. Det skulle vara en utav anledningarna till ett intresse köp.
Det sista ordet är ännu inte sagt i Geordiesdebatten.

Inga kommentarer: