TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 september 2008

Dagens drabbningar!

Ja då var det återigen lördag och med det en automatisk bänkning i fåtöljen framför Canal +.
Nordöstderby mellan Sunderland-Middlesbrough till att börja med. Matchen börjar 13:45 (12:45 engelsk tid) troligtvis för att hålla nere fylla och stök.
Derbyt i sig är långt ifrån det riktiga derbyt som Newcastle och Sunderland räknas som,men närheten till städerna och historisk rivalitet gör det till prestige av hög klass.

Middlesbrough är laget som alltid floppar. Trots mängder med pund och bra faciliteter så har felvärvningar, köp av föredettingar och depression präglat laget från en utav de mest tråkigaste och gråaste engelska städer. Laget kommer aldrig någon vart i tabellen och hamnar oftast i mittenregionen.
Säsongen har inletts med två bortaförluster och två hemmavinster.Ser man till detta så har Sunderland fördel i dagens match.
Sunderland som inför säsongen värvat det de behöver allra mest. Anfallare.
Djibril Cissé,El Hadji Diouf och David Healy är de som skall vända de senare säsongernas måltorka.
På mittfältet har man finske Teemu Tainio och Kieron Richardson som duktiga nyförvärv samtidigt som man under sommaren förstärkte backlinjen med Tottenhams Pascal Chimbonda.
Laget ser bättre ut än föregående år och derbyresultaten under moderntid mot dagens motståndare och Newcastle har varit allt annat än positiva.
Jag tror att både Middlesbrough och Newcastle kommer att få det svårt i säsongens derbyn mot Sunderland. I synnerhet Newcastle som är en klubb i gungning sedan en tid tillbaka.

På Stryktipset ser Arsenal och Liverpool ut som säkra vinnare i matcherna mot Bolton respektive Stoke.
West Ham tar emot Newcastle hemma på Upton Park och den matchen lutar nog mest mot ett kryss.
Av veckans Stryktips så är fyra av tretton matcher Premier League.
Resterande nio är Championship och anses utav mig vara rätt svårtippade.
Wolverhamton tar säkerligen Preston på Deepdale.Birmingham hemma mot Blackpool är en säker etta medan QPR lär leka med Coventry.
Ja ja, det återstår att se.

Inga kommentarer: