TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 september 2008

Visste du?

* Cardiff är den enda walesiska klubb som har vunnit FA-cupen. 1927 besegrades Arsenal med 1-0 på Wembley.
* Paul Merson, legendarisk Arsenalspelare, 1994 gick ut till världspressen att han var missbrukare. Inte bara en sak,utan tre. Spel,alkohol och kokainmissbruk var hans stora last.
* Stan Collymore,f.d Liverpool och Aston Villa, har sadlat om till skådespelare.
2005 slog han igenom i Basic Instinct 2 och därefter har han köpt sig ett eget bolag,
Maverick Spirit Production,ett av Storbritaniens största TV-produktions bolag.
* Att den tunga anfallaren Emile Heskey har ett mellannamn som förpliktigar. Namnet är inget mindre än ridderliga Ivanhoe. Heskey är dock bättre på huvud och fot än med lans och svärd.
* Viv Anderson hette den första svarta mannen någonsin i det engelska landslaget.
1978 debuterade han i en match på Old Wembley mot Tjeckoslovakien.
* Världens genom tiderna mest framgångsrika fotbollstränare, Sir Alex Ferguson i Manchester United, är UNICEF-ambassadör.
* Stärnsångaren Robbie Williams växte upp i stadsdelen Burslem i staden Stoke-on-Trent .
Han växte upp i en familj trogna Port Vale och lärde sig tidigt att hata derbyrivalen Stoke.
Sedan han gjort sig känd har han årligen pumpat in miljoner pund i klubbens kassa.
Tack vare hans engagemang finns fortfarande den mindre framgångsrika klubben Port Vale kvar i ligasystemet.
* Liam Lawrence är en hårdför mittfältare i Stoke City. Han inledde sin karriär i Mansfield Town 1999. Inskolningen/nollningen blev inte som hans lagkamrater hade tänkt sig. Då de andra juniorerna blev förödmjukade svarade Lawrance med att örfila upp de äldre spelarna och avsluta med att spy på lagkaptenen efter ett par timmars festande.
* Bruce Grobbelaar heter en f.d världsmålvakt från Zimbabwe.Under 90-talets början firade han triumfer i Liverpool. Grobbelaar är kanske mest känd för sina "wobbly legs" i staffläggningen mot Roma i finalen av Europacupen (som idag heter Champions League) 1984. Finalen spelades i Rom och efter full tid och förlängning var matchen fortfarande oavgjord. Under italienarnas sista straff i straffläggningen psykade Grobbelaar Graziani genom att skaka på benen (för att påvisa hur nervös Graziani var) så till den grad att italienaren missade straffen och Liverpool vann den eftertraktade titeln.
* Ifall Peter Crouch är Englands genom tiderna längsta landslagsanfallare med sina 201 cm så är definitivt Bill Foulke den tyngsta. Då Foulke debuterade i 4-0 vinsten mot Wales 1897 vägde han 165 kg. Värt att noter är att hans smeknamn var "Fatty".
* Nathan Tyson i Nottingham Forrest har ett efternamn att leva upp till.
Det skall även en linjdedomare för ett par år sedan fått erfara då denne blåst av Tysons mål mot Swansea för offside.
Tyson svarade med att springa fram till linjedomaren och med en distinkt högerslägga sänka domaren till marken.
* Staden Stoke-On-Trent är inte bara ökänd för sin kriminalitet,drogproblem och den stad med störst arbetslöshet. Man är även mån om den gamla brittiska arkitekturen som på senare år börjat rivas på andra ställen i landet. Istället för att riva,upprustar man och bygger även nytt som ser ut som det gamla. De bruna radhusen i tegel präglar hela staden.

Inga kommentarer: