TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 september 2008

Och hur gick det sedan?

Nigel Martyn,Gary Kelly, Lucas Radebe, David Wetherall, Ian Harte,Lee Bowyer, David Batty, Gary Speed, Harry Kewell,Alan Smith och Michael Bridges.
Alla har de en sak gemensamt.
De har spelat i Leeds United.
Stjärnspelare på ett eller annat sätt som blev uppköpta av andra klubbar.
Den forna toppklubben som säsongen 00/01 spelade semifinal i Champions League har rasat i fotbollsvärlden. Ett ras som inte bara handlar om sportsliga skäl.
Med tre ligatitlar och lika många pokaler i de inhemska cuperna så tillhör man klassikerna inom den brittiska fotbollen.
2004 förlorade laget för första gången sin plats i Premier League, detta till stor del på grund av klubbens grava ekonomiska problem. Samma år tvingades man sälja sin stora stjärna, Alan Smith, till rivalen Manchester United. Under hösten samma år sålde föreningen sin arena Elland Road för 9 200 000 pund, för att kunna betala lån de tagit.
Säsongen 06/07 åkte man ur The Championship.

Laget vann idag borta mot Carlisle med 2-0 och har parkerat på en tredje plats i ligan och tre poäng efter ledande Oldham.
I premiären kryssade man borta mot Yeovil för att sedan göra det samma på Elland Road mot Bristol Rovers. Säsongens första vinst, en urladdning med 5-2 i mål,kom mot Crewe hemma för att veckan efter klappa till Swindon på dess hemmaarena med 3-1.
Gamle storspelaren Gary McAllister är manager i truppen och förfogar över spelare såsom danske målvakten Casper Ankergren, slovakiska försvararen Lubomir Michalik och ett flertal unga och lovande spelare.
Leeds är på gång.
Det förtjänar dem.

Inga kommentarer: