TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 21 december 2010

Bland kiltar och säckpipor

Nu var det ett tag sedan som bloggen behandlade ämnet skotsk fotboll. Och trots att snö och is gör fotbollen till ett helvete så händer det ändå saker i och omkring sporten i landet norr om Carlisle.
***
* Ligatrean Hearts har imponerat under säsongen och då främst genom en enskild spelare. Mittfältaren David Templeton har gjort underverk på Tynecastle. Den 21-årige anfallaren har gjort sex mål så här lång men assisterat till det dubbla. Nu fruktar manager Jim Jefferies att engelska klubbar kommer att ryka i Templeton. Templeton själv är lugn då det kommer till övergångsprat. Hans dröm är att spela för Celticv, klubben han växte upp som supporter till. Hans förebild är av annan karaktär. Glasgow Rangers förra danske storspelare Brian Laudrup. Med dessa två tvära favoritobjekt så gör han nog bäst i att stanna på Tynecastle.
***
* Celtic's Efrain Juarez har sedan han kom till Glasgow gnällt över allt som går att gnälla över. Över väder, mat och livsstil. Även fotbollen har fått sig en känga av den mexikanske landslagsmittfältaren. Sedan en tid tillbaka har han även bett om att få bli upsatt på transferlistan. Fram tills idag. Till tidningen The Star säger han nu att han inte längre vill byta klubb. Han har funnit sig tillrätta med livet i staden och med fotbollen. Ett halvår skulle det därmed ta för den förra UNAM-spelaren att anpassa sig till brittiskt sätt att leva.
***
* Vadslagning och uppgjorda matcher har fått det skotska fotbollsförbundet att gå i taket. Motherwells match i förra veckan mot Hearts fick folk att ana extra ugglor i mossen då Wells Steve Jennings blev utvisad utan någon anledning. Idag säger olika bookmakers att man samlat in tilläckligt med bevis för att kunna avslöja oegentligheter inom den skostaka fotbollen. Det avslöjar idag tidningen The Star. Toppen av ett isberg, ett passande uttryck i dessa tider. Avslöjandet kan komma att röra till det med en kraft som ingen tidigare trodde var möjligt inom skotsk eller brittisk fotboll.
***
* Sedan Craig Brown lämnade Motherwell för att gå till krisklubben Aberdeen så har Well inte haft någon huvudmanager. Under december-månad har The Steelmens tagits omhand av Gordon Young. Young är endast tillfällig i jakten på ny manager. Idag avslöjar den före detta Celtic-försvararen Alan Stubbs i tidningen The Sun att han är nära ett avtal med klubben.
***
* Managers i de skotska Premier League-klubbarna är eniga om att säsongen bör förlängas. Detta på grund av vädret. Till tidningen The Express säger talesmän från managerförbundet att det täta spelschemat framöver kan bli ödesdiger om man skall kunna lappa in alla inställda matcher i det egentliga spelschemat.
***
* Falkirk kräver idag en ursäkt ifrån skotska FA för att man inte blev informerade tidigare om att förra helgens match mot Partick Thitle i andra divisionen var inställd. Falkirklägret fick informationen timmen innan den egentliga avsparken. Falkirks supportrar,arenapersonal och trupp var redo för match. Det var inte domarteam eller motståndare. Ingen av dem dök upp. Detta meddelar idag The Sun.
***
* Kilmarnocks manager Mixu Paatelainen lovordade sina spelare efter att man vann helgens snöiga tillställning mot Hibernians med 2-1 på Rugby Park. Under förhållanden som få på och runt arenan ville spela på så stod den storväxte finländaren rak i ryggen och mös åt segern. Det skall uppenbarligen till finsk sisu för att skotsk fotbolls skall värma i vintermörkret.
***
* Dundee FC har fått 25 minuspoäng på grund av ekonomiska problem. Deras manager däremot blev utsedd till månadens manager. Under nya managern Barry Smith´s ledning har The Taysiders vunnit fem av de åtta senaste matcherna. Smiths livsmotto är "genom kamp till seger". Ett motto som ser ut att vara det rätta.

Inga kommentarer: