tisdag 28 december 2010

Nytt från Non League

BSP
* Det var målkalas i dagens omgång av BSP. En stukad omgång där flera matcher ställts in på grund av vädret blev ändå en händelserik omgång. Hela 22 mål på fem matcher där Mansfield stod för en praktsmäll borta mot hemmastarka Cambridge. The Stags vann med hela 5-1 och fick Cambridges manager Martin Ling att framstå som en byfåne. Hemmapubliken vände ilskan till att hånskratta åt sin manager. Ling försvann snabbt in i omklädningsrummet. Undra vad som var värst, att förlora med 5-1 på hemmaplan eller att bli utskrattad av sin egna publik?
***
* Inför 1,222 åskådare på Twerton Park tog hemmalaget Bath City emot Forest Green Rovers. Gästerna tog snabbt ledningen i den tredje minuten men Bath kom igen och kvitterade i mitten av den första halvleken. Sedan rasslade det till. Då matchen var slut hade krisklubben Rovers gjort det osannolika. Vunnit. Med 4-2 lämnade man Bath och kunde resa hemåt med tre frisk poäng i bagaget. Poäng som kommer bli livsviktiga 2011.
***
* Fleetwood och Southport. Två uppflyttade nykomlingar denna säsongen. Två klubbar som tagit helt olika vägar under säsongen. För då Fleetwood gjort som Newport och krigat sig respektlöst upp i toppen så har Southport varit med blygsamma och inte vågat ta för sig. Det har straffat sig och det gjorde det även idag då de bägge möttes. Southports försvarare Robert Marsh-Evans gav hemmalaget Fleetwood ledningen i den första halvleken efter att ha snubblat in ett billigt självmål. Då rasade allt vad självförtroende heter ihop för gästerna. Som yra hönor sprang man i sicksack över gräsmattan på Highbury Stadium och det tog Fleetwood till vara på. Lugnt och sansattog man kontrollen och manövrerade ut Southport. Spiken i kistan satte Shaun Beeley då han gjorde 2-0 i slutet av den andra halvleken.
***
* Newport fortsätter att plocka poäng. Idag på bortaplan. Kidderminster fick se sig besegrade med 3-2 utav den walesiska nykomlingen som dansat upp som Wales tredje bästa lag då man lade sig på en andraplats i tabellen. Craig Reid utökade sitt målgörande och kom idag upp på delad skytteligaledning. En ledning han delar med Crawleys Matt Tubbs på 15 gjorda mål.