TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 28 december 2010

Nordirlands Nytt

Två matcher spelades igår i Carling Premiership. Den det talats om mest dagarna innan och såväl idag är den som utspelade sig i de norra delarna av Belfast. Derbyt mellan Cliftonville och Crusaders. En tillställning som länge var ett ställningskrig men som utlöstes till en målexplosion bara sex minuter från slutet. I den 84 minuten lossade Cliftonvilles Seydak en frispark och skjöt in ledningsmålet. Det stod sig i fyra minuter innan Morrow kvitterade för Crusaders. Minuten senare, i den 89:e minuten, tyckte försvararen Holland att derbyt skulle få en vinnare. Holland gjorde 2-1 och det dramatiska derbyt fick till slut en vinnare. Cliftonville är derbyvinnarna i decembermånad efter att även tagit en skalp från Linfield tidigare under månaden. I och med segern tog sig The Reds upp på en tredje plats i serien, fem poäng efter tvåan Glentoran och sju poäng efter serieledarna Linfield.
***
Mittenstriden i serien utkämpades igår på Shamrock Park i Portadown då hemmalaget Portadown FC mötte Glenavon. De bägge kombattanterna fick nöja sig med oavgjort, 2-2, i en svängig men välspelad tillställning inför 1400 åskådare.
***
Nykomlingen Donegal Celtic tar sig ingenstans ifrån sin jumboplats. DC är fyra poäng bakom Newry och är det enda laget som ligger på nedflyttningsplats. Man ligger hela 29 poäng efter Linfield efter 20 spelade omgångar. Ändå är man ett publikfriande lag vad gällande målskytte. Klubben har producerat 31 mål, lika många som en del av topplagen. Dessvärre släpper man in destomer. Hela 56 insläppta mål är 40 mer än vad Linfield mäktat med.