TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 december 2010

Premier League - I korthet

Stoke brukar vara ett bra hemmalag. Det är ju på så sätt som The Potters ordnat kontraktet till denna säsongen. Igår ställde man till det för sig lika mycket som man gjorde för dem som gillar statistik. Att förlora hemma mot Fulham finns ju faktiskt inte någonstans på en karta. Med 2-0 dessutom, insläppta under matchens första 10 minuter. Samtidigt är man det mittenlag i tabellen som man var förra året också. Man skall då kanske inte dra för stora växlar trots allt?
***
DJ Campbell slog till två gånger. Det räckte. Sunderland fick smaka på nykomlingars skalpseger då Blackpool med bravur vann med 2-0 på Stadium Of Light. Bra gjort av Seasiders. Jag har underskattat dem sedan dem tog sig upp i våras. Först idag börjar jag fatta att detta laget inte lär åka ur denna säsongen. För om Blackpool hade fått spela och vinna de matcher som blivit inställda för dem så hade man lagt sig på en Champions League-plats i tabellen. Bara en sådan sak. Starkt jobbat Blackpool.
***
Två utvisningar och fyra gula kort. Det gick hårt till på The Hawthorne igår. Hårdast var Blackburn som lyckades ta med sig tre poäng och en saftig 3-1-seger. Då var vi där igen, jag blir inte klok på lag som inte uppvisar en jämn balans. Ena stunden storstryk på hemmaplan och nästa gång storvinst på bortaplan. Det är därför Blackburn alltid stannar kvar i högsta ligan.
***
Det är synd om West Ham. Verkligen. För då The Hammers inte ens kan få turen med sig att behålla en 1-0-ledning som man fått efter ett självmål av Everton så lär man inte heller stanna kvar i Premier League till nästa säsong. Försvaret igår på Upton Park var virrigt. Seamus Coleman tog till vara på det då han kvitterade strax innan halvtid. West Ham kommer ingen vart. Den konstgjorda andning som Avram Grant fick efter vinsten mot Fulham häromsistens var förmodligen bara för stunden.

Inga kommentarer: